Nyitrai: új üzleti modell kell az audiovizuális tartalmakra

Az audiovizuális tartalmakkal kapcsolatban a jövőben nem szabad szembeállítani a fogyasztót és az alkotót, s új üzleti modellre van szükség ezen a területen - fejtette ki Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára egy kedden kezdődött kétnapos szakértői konferencián.
MTI-Eco, 2011. április 19. kedd, 11:20
Fotó:

Az audiovizuális ipar jövőjéről április 19-én és 20-án tartott konferencián Budapesten Nyitrai Zsolt, aki egyben az Európai Unió Közlekedési, Távközlési és Energia Tanács távközlési formációjának elnöke is, kifejtette: az audiovizuális tartalmak kapcsán új megoldásokat kell találni, hiszen az elvégzett munkáért fizetni kell. Ez az európai piacgazdaság erkölcsileg legmesszemenőbben méltányolható vastörvénye.

A fogyasztó és alkotó szembeállítása nem vezet sehová, olyan zsákutca, amelyikben senki nem érezné jól magát - fogalmazott.

Hozzátette: párbeszédre és konszenzusra más területeken is szükség van, fel kell oldani a látszólagos érdekellentétet a tartalmakat előállító és az azok megjelenítésére képes fejlesztők között.

HOZZÁSZÓLÁSOK