A tiltásnak külön hangsúlyt ad, hogy ma már szinte nem is akad olyan kassza, ahol ne alkalmaznának valamilyen mézesmadzagot.

Az OTP pénztárak Platina programjának keretében nyereményjátékokon lehet részt venni. Az Aegon új filmes nyereményoldallal "csábít", a fődíj egy hollywoodi álomutazás. Az Allianz meghosszabbította belépési akcióját, a magánnyugdíjpénztárához szeptember 30-áig csatlakozók négyezer forint értékű kupont kapnak. Ezt a társaságnál biztosítási (lakás, illetve autó) díjra lehet váltani.

Az AXA-nál havi ötezer forintos egyéni befizetéssel kerékpárt lehet nyerni. A határidő itt is szeptember 30. (Az AXA cikkünk kiadása után jelezte, hogy a nyugdíjpénztárnál nincs ilyen akció, ellenzik is a hasonló ösztönzőket - biciklit az egészségpénztárnál lehet nyerni. A szerk.)
Az Aranykor október 31-éig ad a belépőknek, illetve átlépőknek tízezer forintot ajándékba. Itt taghozó akció is fut. Ha az Aranykor nyugdíjpénztár vagy egészségpénztár tagjaként valaki eredményesen ajánlja a társaság magánnyugdíjpénztárát, ezért ötezer forintos, a CIB Bank által vezetett névre szóló bankszámlára utalt összeg járhat. 2010. szeptember 1-jétől 2010. október 31-éig a Budapest kasszáknál minden új belépő ötezer forintos Alexandra-könyvutalványt kap ajándékba. Aki mindkét pénztárba (önkéntes és magánnyugdíj) belép, tízezer forintra lehet jogosult. Az Erste Nyugdíjpénztár a 2010-es futball-világbajnokság labdáját, az Adidas jabulani replica változatát ajándékozza mindazoknak, akik magánpénztári taggá válnak akár új belépőként, akár egy másik pénztárból történő átlépőként október végéig.

Most értékes ajándékokkal jutalmazzák a "teljes körű öngondoskodást" az MKB-nál. Az év végéig az önkéntes kasszákba be-, illetve átlépők különböző, 6-12 ezer forint értékű ajándékok (ezek között szerepel például Hunguest Hotels-jutalom vagy Billerbeck-utalvány) közül választhatnak.

A pénztáraknak a tagszervezés során és a tagokkal való folyamatos kommunikációban is törekedniük kell arra, hogy az általuk alkalmazott eljárások és módszerek a tagok teljes körű tájékoztatását valósítsák meg és ne a profitorientált intézmények piacszerzési tevékenységére jellemző tárgyjutalom vagy anyagi előnyök ígéretével bírják rá a tagokat a pénztárba történő belépésre/átlépésre, pénztári befizetésre, szolgáltatás igénybevételére - olvasható a körlevélben.