Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A múlt héten derült ki, hogy mennyi volt az idei első nyolchavi infláció. Mivel 3,4 százalékos volt a nyugdíjasinfláció mértéke és az érintettek 2,7 százalékos emelést kaptak idén, így kiderült, hogy mekkora a lesz a novemberben érkező egyösszegű, visszamenőleges korrekció.

Eszerint az átlagos nyugellátás, havi 135 ezer forint esetén 11 800 forint lesz a kiegészítés értéke - írta a portál.

Mivel azonban 32 nyugdíjas havi egymillió forintnál nagyobb nyugdíjat kap, ők 168 ezer forintnál is több pénzt kaphatnak novemberben. Azok viszont, akik legfeljebb a mindenkori öregségi nyugdíjminimumot kapják ellátásként, maximum 2394 forintos korrekcióban részesülhetnek - a MÁK adatai alapján 17 777 ellátásban részesülő esetében ez a helyzet.

A nyugdíjminimum és az 50 ezer forint közötti ellátásban részesülők - szám szerint 28 981 személy - helyzete sem jobb, hiszen ők legfeljebb 4200 forintos korrekcióban részesülhetnek - számolt után az Mfor.hu.

A várható nyugdíjkorrekció megyei bontásban úgy néz ki, hogy a budapesti idősek átlagosan 13 311 forint kiegészítésben reménykedhetnek, a Szabolcs megyeiek viszont csak 9973 forintban, de Bács-Kiskunban is csupán 9998 forint az átlag.