Nyugdíjasoknak üzent a kormány: ekkor jön a nyugdíj

Novembertől változatlan menetrendben érkezik a nyugdíj, mindenki a szokásos időpontban fogja megkapni a járandóságát. A nyugdíjkifizetéseket érdemben nem érinti, hogy ezentúl az Országos Nyugdíj Főigazgatóság (ONYF) helyett már a Magyar Államkincstár (MÁK) végzi a nyugdíjkifizetést - írja az NGM.
Dzindzisz Sztefan, 2017. október 3. kedd, 16:52
Fotó: Pexels

A változás oka, hogy a bürokráciacsökkentés és az adminisztráció hatékonyságának növelése érdekében a kormány ésszerűsíti és egyszerűsíti az eddigi intézményrendszert - olvasható a szaktárca közleményében, mely szerint ennek keretében már több háttérintézmény megszűnt vagy átalakult. (Újabb jutalmat kap, aki nyugdíjast dolgoztat.)

A kormány célja, hogy lehetőség szerint mindennemű költségvetési kifizetés, így a nyugdíjkifizetés is a Magyar Államkincstáron keresztül történjen. Az NGM szerint a szükséges személyi állomány, valamint a magas színvonalú technikai feltételek egyaránt rendelkezésre állnak ahhoz, hogy maradéktalanul teljesíteni tudja a nyugdíjak kifizetését is.

Tehát novembertől a nyugdíjasok a megszokott rendben kapják a nyugdíjakat - írja az NGM. Postai kézbesítésnél változatlanul november 15-tól, illetve december 4-től kezdődően 12 munkanap alatt, míg bankszámlára való átutalás esetén november 10-én, majd december 4-én érkezik a járandóság.

HOZZÁSZÓLÁSOK