Nyugdíjasotthonok: 100 ezres jutalmakat oszt szét Karácsony Gergely

A fővárosi önkormányzat átlagosan 100 ezer forint céljuttatást biztosít az idősellátó intézményekben dolgozóknak – jelentette be a koronavírus Pesti úti idősek otthonában történt berobbanásakor Karácsony Gergely főpolgármester egy online sajtótájékoztatón. A hónap elején elhangzott ígéretet most e Fővárosi Közgyűlés áprilisi virtuális ülésére terjesztett be a városvezető.
K. Kiss Gergely, 2020. április 27. hétfő, 18:50
Fotó: MTI Fotó / Mónus Márton

Az idősotthonokban a járványhelyzet kapcsán azonnal megjelentek a többletfeladatok, az ellátottak napi többszöri megfigyelése, a szokásosnál több és sokrétűbb ápolás. Az otthonokban dolgozók áldozatos munkáját jutalommal kívánja elismerni a fővárosi önkormányzat - olvasható a Népszava értesülésében.

A jutalomban az idősotthonokban dolgozó 2166 munkatársnak a 75 százaléka részesül, 1621 fő. Ők átlagosan 100 ezer forint jutalmat kapnak, de nem mindenkinek jut ennyi. A jutalmazás mértékéről ugyanis az intézményvezetők döntenek a rendelkezésre álló keret erejéig.  A legtöbb pénzt a Kamaraerdei úti idősek otthona kapja, ahol összesen 239 dolgozó munkáját ismerik el összesen 28 millió forint értékben.

Összesen 19,1 millió forintot oszthat szét jutalomként a Pesti úti idősotthon vezetője.

Az idősotthonok dolgozóinak jutalmazására összesen valamivel több, mint 190 millió forintot szán a fővárosi önkormányzat az előterjesztés szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK