Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nyugdíjba vonulás előkészítése során korábban a legnagyobb nehézséget a hiányos, téves adatok javítása, a hiányzók pótlása jelentette. A portál szerint hiába a zsúfoltság, érdemes személyesen elzarándokolni a nyugdíjbiztosítóhoz. A tapasztalatok szerint ugyanis az ügyintézők többnyire kedvesek és segítőkészek, a várakozási idő pedig "nem vészes".

A hatályos törvény előírta az 1955-1959 között születettek esetében 2016 végéig az adategyeztetési folyamat hivatalból megindítását. A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint 2018. december 31-ig e korosztály tagjai számára újra kell indítani az eljárásokat a lezárás utáni jogszerzésükről. Egyúttal azokkal is le kell folytatni az adategyeztetést, akik az előző körből kimaradtak.

Fontos tudni, hogy az eljárás kérelemre is elindítható, de ez kizárólag elektronikus úton lehetséges. A kérelmet az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek az erre a célra rendszeresített, letölthető nyomtatvány felhasználásával nyújthatják be.

A nők kedvezményes nyugdíja (nők 40) több ügyintézési csapdát is rejthet. Magát a nyugdíjazást könnyedén lehet kezdeményezni az ügyfélkapun keresztül. A tapasztalatok alapján ezt a portál nem ajánlja. Így ugyanis kimarad egy alapvetően fontos mozzanat: a jogosultsági időről szóló határozat. Ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban nyugállományba vonulhasson valaki.

További részletek az Azénpénzem.hu-n olvashatók.