Nyugtatgató üzenetet küldött Szijjártó Londonból

A külföldi tulajdonú cégek és befektetések teljes biztonságban vannak hazánkban, Magyarország nagyon befektetésbarát és nyitott ország - jelentette ki a londoni látogatáson tartózkodó Szijjártó Péter külügyminiszter a CNBC amerikai tévéadónak adott interjújában.
MTI, 2016. október 19. szerda, 10:06
Fotó: Napi.hu

Szijjártó Péter az egyik műsorvezető azon kérdésre válaszolt így, hogy szerinte a külföldi befektetőknek mit kellene gondolniuk a magyarországi környezetről, ha ő barátságos, diplomataarccal érkezett a velük Londonba megszervezett találkozóra, de közben a budapesti kormány egy ideje protekcionista gazdaságpolitikát folytat, intézkedései arra irányulnak, hogy kiszoruljon sok külföldi cég - főleg bankok - az országból.

A külügyminiszter úgy válaszolt: ha azt nézzük, hogy mekkora a közvetlen befektetések aránya a GDP-hez képest, ez Magyarországon a legmagasabb Közép-Európában. Ha azt nézzük, hogy mekkora az export aránya a GDP-hez képest, az majdnem száz százalék. "Amennyire tudom, a brit cégek nagyon elégedettek a magyarországi feltételekkel, és közülük több - például a British Telecom vagy a British Petroleum - beruházást tervez az országban. A Tesco és a Vodafone folyamatosan befektet, és stratégiai megállapodása van a magyar államnak a GlaxoSmithKline Beechammel - jelentette ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK