Ő lesz az MNB monetáris tanácsa új tagja

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága 10 igen és 2 nem szavazattal kedden elfogadta Parragh Bianka és Kocziszky György jelölését az MNB monetáris tanácsába (MT).
Domokos László, 2017. március 14. kedd, 23:27
Fotó: Napi.hu

Parragh Bianka, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa felvezetőjében elmondta: a monetáris tanács tagjaként szem előtt tartaná egyebek mellett a fenntartható gazdasági növekedés, a nemzetgazdasági érdekek és a versenyképesség monetáris politikai eszközökkel való támogatását - írta az MTI.

Kiemelte a nemzetgazdaság külső sérülékenységének csökkentését célzó finanszírozási programot a kockázatok csökkentése kapcsán, valamint a növekedési hitelprogram (nhp) kedvező hatásait, és a piaci hitelezés egészséges szintjének helyreállítását.

Parragh Biankát Cinkotai János Béla helyére jelölték, akinek lejár a mandátuma 2017. március 22-én.

Kocziszky György, aki jelenleg is a tanács tagja, de mandátuma lejár 2017. április 5-én, egyebek mellett elmondta: 2012-ben azok közé tartozott, akik úgy gondolták, az inflációs célkövetési rendszer lehetőséget biztosít egy kamatcsökkentési pálya elindítására, folytatására. Visszatekintve úgy vélte, beigazolódott, hogy a lazább monetáris politika lehetőséget ad az egyensúlyi állapot megteremtésére.

Az MT tagjainak megválasztásáról szóló gazdasági bizottsági javaslatról az Országgyűlés dönt majd.

A gazdasági bizottság 10 nem és 2 igen szavazattal elvetette Matolcsy György jegybankelnök meghallgatását, amelyet Tóth Csaba alelnök és Szakács László (MSZP), Volner János és Z. Kárpát Dániel (Jobbik) képviselők kezdeményeztek.

Bánki Erik (Fidesz) bizottsági elnök elmondta, a nemzetbiztonsági bizottság tárgyalta a jelentéseket, amelyek a jegybankelnök "által felvázolt eseteket" is tartalmazták, de ezek minősített információk, nyilvánosan nem számolhatnak be erről, ezért nem tartja szükségesnek a meghallgatást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.03.15 12:09

"Mehriban Aliyeva lett az új azeri alelnök, ami így elsőre nem tűnik túl érdekfeszítő történésnek, de már is változik a dolog, ha az ember tudja, hogy a politikusnő egyben Ilhan Aliyev felesége is. Korábban nem létezett ilyen pozíció Azerbajdzsánban, ehhez kellett ősszel egy népszavazással egybekötött alkotmánymódosítás is. A Magyar Nemzet szerint a nagy bejelentésre reagált Lévai Anikó is, Orbán Viktor felesége, aki gratulációját fejezte ki Aliyeva kinevezéséhez." - index
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

George Lukacs, 2017.03.15 11:57

A lehető legalkalmasabbak.
keresve sem találni jobbat náluk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Winter, 2017.03.15 07:43

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html