Pótolják a vihar miatt elmaradt szúnyogirtást - mutatjuk a részleteket

A héten 144 településen és öt budapesti kerületben irtják a szúnyogokat.
Szepesi Anita, 2018. július 23. hétfő, 13:32
Fotó: Napi.hu

A múlt heti viharos időjárás miatt körülbelül nyolcezer hektáron nem lehetett elvégezni a szükséges beavatkozásokat, az elmaradt munkálatokat ezen a héten pótolják. A pótlásokkal együtt a héten több mint 62 ezer hektáron igyekeznek csökkenteni a szúnyogok számát.

Budapesten a III., a IV., a XIII., a XXI. és a XXII. kerületben, vidéken Dunaújváros és Szekszárd környékén, valamint Székesfehérváron pótolják az elmaradt szúnyogirtást. Sopron térségében légi, Gyöngyösön földi védekezést terveznek, a Balaton parti településeken pedig várhatóan a hét első felében lesz földi irtás. Békés és Csongrád megyében teljes körű, légi és földi védekezésre készülnek - részletezi az adatokat a katasztrófavédelem közleménye alapján az MTI.

A szúnyoggyérítést a megyei kormányhivatalok engedélyezik, a méhészeket pedig értesítik a pontos időpontokról a jegyzőkön keresztül. A földi kémiai beavatkozásokat napnyugta után végzik, amikor a méhek már nem aktívak.

A katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés három hónapja zajlik. Eddig 956 településen, 480 ezer hektáron permeteztek. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére, önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Czirok_a_gasztroblogger, 2018.07.23 15:49

Szerintem a vegyszert Mészáros Lőrinc valamelyik cége szállítja, mert mostanában orrba-szájba szúnyogirtanak. A lakótelepem fölött - ahol egyébként soha az életben nem volt szúnyog, így szúnyogirtás se - vagy fél órán keresztül körözött a permetező repülő múltkor. Jó lenne tudni. hogy mit szórnak az emberek fejére pontosan, orrba-szájba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html