OLAF-jelentés: újabb fordulón vagyunk túl

A kormány nevében a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára csütörtökön átadta a Főpolgármesteri Hivatalnak az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentését a 4-es metró beruházásáról.
MTI, 2017. január 26. csütörtök, 13:03
Fotó: Napi.hu

A kormány döntése alapján, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter utasítására adta át a jelentés teljes dokumentációját Tarlós István főpolgármester titkárságának - közölte Csepreghy Nándor a Főpolgármesteri Hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Ahhoz, hogy a magyar kormány kialakíthassa álláspontját és válaszolhasson az Európai Bizottság felvetésére, miszerint a 4-es metró beruházása kapcsán a 2010 előtti városvezetés 166 milliárd forintot "lopott, csalt el vagy használt fel szabálytalanul", meg kell ismernie a Fővárosi Önkormányzatnak mint kedvezményezettnek és a jelenlegi vezetésnek mint jogutódnak a véleményét.

Ezért - folytatta - a jelentéshez mellékelt kísérőlevélben arra kérte Tarlós Istvánt, hogy február 28-ig ossza meg a magyar kormánnyal az OLAF-jelentésben feltárt cselekményekkel kapcsolatos álláspontját, hogy elindulhasson az egyeztetés a magyar kormány és az Európai Bizottság között.

HOZZÁSZÓLÁSOK