Olcsóbb internettarifákat dolgoz ki az IHM

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) támogatási csomagokat dolgoz ki az olcsóbb internet-használat érdekében, ezekről a jövő héten egyeztet a Matáv vezetőivel - derül ki a NAPI Online-hoz eljuttatott minisztériumi közleményből. Az informatikai miniszter már tárgyalt a távközlési cég elnök-vezérigazgatójával.
Almási Gábor, 2002. május 29. szerda, 17:18

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter szerdán hivatalában fogadta a Matáv Rt. elnök-vezérigazgatóját. A miniszter Straub Elekkel, az internet-használókat hátrányosan érintő, nemrég bejelentett Matáv-intézkedésekről tárgyalt, így a Mindenkinek csomag megszüntetéséről, illetve az úgynevezett 150 forintos éjszakai kedvezmény megvonásáról.
A közleményből kiderül, hogy az IHM megkezdte a szükséges intézkedések megtételét annak érdekében, hogy a felhasználók olcsóbban internetezhessenek. Ennek megfelelően a felek a megbeszélésen megállapodtak abban, hogy a konkrét javaslatokat illetően a jövő héten további egyeztetéseket tartanak. A miniszter ugyanakkor tájékoztatta a Matáv vezetőjét arról, hogy a kormány - a Hírközlési Felügyelet és a szolgáltatók bevonásával - a hírközlési szabályozás megváltoztatását tervezi.

HOZZÁSZÓLÁSOK