Az október 13-ai választásokon azok a szervezetek állíthatnak jelölteket, amelyek nyilvántartásba vetették magukat; az ajánlóíveket ezeknek a szervezeteknek adhatják ki.

Az NVB az önkormányzati választásra nyilvántartásba vette a Demokratikus Koalíciót, a Pilisszentkeresztért Kulturális Egyesületet, az Újpestért Egyesületet, a Közéleti Roma Nők Egyesületét, a Momentum Mozgalmat, a Magyar Munkáspártot, a Zöldek Pártját, valamint a Szociáldemokrata Pártot. A testület kedden már nyilvántartásba vette a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot - írta az MTI.

QP | Quality Placement

A nemzetiségi választásra a Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesületet, a Közéleti Roma Nők Egyesületét, a "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetséget, a Cigány Önkormányzatok és Roma Civil Szervezetek Érdekvédelmi Egyesületét, továbbá a Magyarországi Nemzeti, Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületét vették nyilvántartásba.

Az önkormányzati választás hivatalos kampánya augusztus 24-én kezdődik. A választásra a képviselőjelöltek, a polgármesterjelöltek és a főpolgármester-jelöltek szeptember 9-éig adhatják le íveken összegyűjtött ajánlásaikat. A jelölteknek településtípusonként és választási típusonként eltérő számú ajánlást kell összegyűjteniük.

A jelöltek és a jelölőszervezetek listáinak nyilvántartásba vételéről a választókerületi bizottságok döntenek négy napon belül. A listákat szeptember 10-éig lehet bejelenteni.