Önkormányzati PPP-sportprojekteket zár le a kormány

Tizenhét önkormányzati PPP-sportprojektet zár le a kormány az év végéig – jelentette be Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára.
Tóth Kata, 2012. december 21. péntek, 11:30
Fotó: Napi.hu

A kormány az önkormányzatok adósságterheinek enyhítése céljából határozott júliusban a PPP-konstrukcióban épült tornatermekhez és tanuszodákhoz kapcsolódó szerződések megszüntetéséről, amelyre 2012-ben 11,9 milliárd forintos keret áll rendelkezésre. Most 17 helyi önkormányzat, Bicske, Csurgó, Magyaratád, Nagybajom, Somogyjád, Szenna, Cigánd, Balassagyarmat, Dédestapolcsány, Felsőzsolca, Iváncsa, Tata, Mohács, Lengyeltóti, Marcali, Tab és Nagyatád szerződéseit váltja ki a fejlesztési tárca. Hegmanné Nemes Sára elmondta, "az előző kormányok megalapozatlan gazdálkodása következtében elszaporodtak az olyan PPP-projektek, amelyeknél nem a gazdaságossági szempontok voltak a meghatározók, így az önkormányzatok teljesítőképességét utólag meghaladta azok finanszírozása". A felgyűlt tartozások sok esetben az önkormányzatok alapvető feladatainak ellátását is veszélyeztették. Nem egy olyan esetről értesült a tárca, ahol a képviselőtestületnek arról kellett döntenie, hogy az esedékes szolgáltatási díjat fizesse-e, vagy a közétkeztetésről, vízszolgáltatásról gondoskodjon.

A vagyonpolitikáért felelős államtitkár elmondta: "a kormány minden erejével azon dolgozik, hogy a szorult helyzetbe került önkormányzatokat kivezesse az adósságcsapdából. Ezzel a karácsonyi ajándékkal is igyekeznek hozzájárulni a települések nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb mindennapjaihoz" - tette hozzá Hegmanné Nemes Sára.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.21 12:25

Csillag /stern/ István projektjei ezek a ppp beruházások....,miért nem vagyok meglepődve??..

..hatalmas kárt okozott ez a faszi...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html