Orbán beszélt az euró magyarországi bevezetéséről is

Orbán Viktor kormányfő az euró bevezetésével kapcsolatban az óvatos duhaj politikáját követi, egyelőre még céldátuma sincs a csatlakozásnak.
Vég Márton, 2019. január 10. csütörtök, 13:21
Fotó: Shutterstock

Orbán Viktor miniszterelnök szerint két okból nincs céldátum az euró bevezetéséhez. Az egyik, hogy nem látják egyértelműen az euró jövőjét. A másik, hogy az az eurózóna, amihez eredetileg csatlakozni akartak, már nem ugyanaz az eurózóna, mint korábban volt.

"Senki sem tudja, hogy az Európai Unió és az eurózóna hova fog fejlődni a következő időszakban, úgyhogy én itt a kivárás és az óvatos duhaj politikáját követem. Folyamatosan vizsgálnunk és értékelnünk kell a kérdést" - mondta Orbán Viktor a kormányinfón. Románia viszont nem is olyan sokára bevezetheti az eurót, ha a parlament is egyetért az ennek előkészítésével foglalkozó bizottság javaslatával.

A családok éve kapcsán arról beszélt, hogy a most megtartott nemzeti konzultáció a nyolcadik volt a sorban és a harmadik legnépszerűbb. Azt ígérte, hogy hamarosan újabb kedvezményeket jelenthetnek be a családoknak. Az európai választások kapcsán pedig elmondta, hogy az a cél: kerüljenek többségbe a bevándorlásellenes erők az Európai Parlamentben, aztán kerüljenek többségbe az Európai Bizottságban, majd az Európai Tanácsban is.

Orbán Viktor továbbra is blöffnek tartja, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) elmenne Magyarországról, mert szerinte az itthoni működésüknek minden törvényi feltétele megvan. "Nincs elüldözve, Soros egyeteme még itt lesz velünk sokáig" - vélekedett a kormányfő.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2019.01.10 16:41

@na4:
"Hamarosan már EU sem lesz,"
Ennek látom örülsz, milyen jó lenne ha a sok kis szar állam itt a Balkánon egymás torkának esne, lenne megint magyargyilkolás, román hadsereg Bp-en, székelyüldözés, menekültek a határon túlról, egy ki bombázás megbélyegzés meg minden.
O1G neve nem elég nyomatékos ebben a formában. Orbán takarodj!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.01.10 15:56

Hamarosan már EU sem lesz, ezért hülyeség is beszélni róla.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html