Ügynökség felügyeli ezentúl a 700 millió forintnál drágább valamennyi állami építési beruházást, jövő januártól pedig már az önkormányzatok építkezéseit is, és ugyancsak gazdasági társaság formájában működő ügynökség irányítja ezentúl az állam informatikai közbeszerzéseit - olvasható a hvg.hu ajánlójában.

Önálló céget alapított a kormány a sportrendezvények megszervezésére is, és hasonló célok vezérelték a kormányfőt, amikor arra szólította fel oligarcháit, hogy ajánlják fel többmilliárdos médiavagyonukat egy tőlük független alapítványnak.

Fideszes körökből kiszivárgott információk szerint egyre több jelzés érkezett a kormányfőhöz az elszemtelenedett sápszedőkről a legszélesebb társadalmi rétegekből. Habár a korrupció, vagyis a saját (politikai) család feltőkésítése bevallottan az Orbán-rendszer lényege, a korrupció mértéke már a hatalomgyakorlást is fenyegeti.

Az úszó vb tízszeres költségétől kezdve az ökölvívó-szövetség botrányáig és az állami reklámköltésekkel szétfolyó tízmilliárdokig a nem kellően hatékony pazarlás annyira felbosszantotta Orbán Viktort, hogy úgy döntött: mindent a közvetlen közelében működő csúcsszervezetekre bíz.