Orbán: a kormányzás alapja a konzultáció

A magyar gazdaságpolitika középpontjában a munkahelyteremtés áll - mondta Orbán Viktor, amikor szerdán megbeszélést folytatott Condoleezza Rice-szal, az Egyesült Államok korábbi külügyminiszterével, és fogadta az amerikai törvényhozás delegációját
NAPI, 2011. június 29. szerda, 20:16
Fotó:

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kormányzás továbbra is konzultációkon alapszik.

Orbán Viktor a találkozókon azt is elmondta, hogy Magyarország háborút folytat az államadósság ellen - írta közleményében Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Tájékoztatása szerint az amerikai képviselők köszönetet mondtak Magyarország afganisztáni szerepvállalásáért és a líbiai magyar nagykövetség munkájáért.

A miniszterelnök ismertette vendégeivel a június végén lezáruló soros magyar EU-elnökség eredményeit, külön kiemelve a horvát csatlakozás, a gazdasági kormányzás, valamint az energiabiztonság érdekében tett lépéseket.

Condoleezza Rice szerdán részt vett a budapesti transzatlanti hét kiemelt eseményén, a száz éve született Ronald Reagan Szabadság téri szobrának avatásán - írta az MTI. A Reagan-emlékünnepségre kongresszusi delegáció is Budapestre érkezett.

HOZZÁSZÓLÁSOK