Molnár Csaba a "kormányváltó erők" vasárnapi demonstrációját összehasonlítva azt mondta, a békemenet szervezőivel ellentétben ők "nem bújnak álcivil szervezetek mögé", büszkén vállalják korábbi kormányzásukat és senkit sem kényszerítenek rendezvényükön való részvételre.

A DK alelnöke hangsúlyozta, demokratikus országokban nem szoktak a kormány mellett tüntetni, ilyenre Észak-Koreában, Kínában és Oroszországban van példa. Szólt továbbá arról is, hogy míg a békemenet szervezői a Kádár-rendszer meghaladásáról beszélnek, addig "mindannyian a Kádár-rendszer emlőin nevelkedtek" és korábban annak haszonélvezői voltak. Molnár Csaba emellett kiemelte, értesüléseik szerint a békemenet nem mondható teljesen önkéntes demonstrációnak, mivel lesznek "idekényszerített" közmunkások és köztisztviselők, akik állásuk elvesztésétől félve vesznek részt a rendezvényen.

Kitért arra is, hogy reményeik szerint Orbán Viktor szombaton utolsó miniszterelnöki beszédét mondja, míg vasárnap Mesterházy Attila a következő kormányfőként szólal majd fel. "Ma egy rettegő percemberke fog beszélni (...), holnap pedig egy tetterős országvezető fog beszélni" - fogalmazott.

Tóbiás József aláhúzta, a békemenet nevével ellentétben nem az együttműködésről és az összefogásról szól, hanem harcra buzdít. A szocialista politikus szerint Orbán Viktor egy, a szombatihoz hasonló rendezvényen nem adhat választ a társadalom döntő többségét érdeklő kérdésekre, azok megtárgyalására csak egy olyan érdemi vitában lenne lehetőség, amilyet Mesterházy Attila kezdeményezett, ám ami elől Orbán Viktor "megfutamodott".

Szelényi Zsuzsanna úgy vélte, Orbán Viktor egy állampártot épít, ezért nem áll ki vitára az ellenzékkel. Az Együtt-PM politikusa szerint a Fidesz négy év alatt ellehetetlenítette a demokratikus intézményeket, a miniszterelnök pedig, aki korábban "elsőként követelte Magyarországon, hogy a szovjet csapatok elhagyják az országot (...), visszahívta az oroszokat".

Bősz Anett elmondta, számításaik szerint a békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum 300 millió forintot költ kampánykiadásokra. A Liberálisok politikusa ezért arra szólította fel a szervezetet, hogy számoljon el bevételeivel.