Orbán kivezetné az Erzsébet-utalványt?

Orbán Viktor határozottan követeli az Erzsébet-utalvány kivezetését a közszférából, ám nagyon nagy a háttérben zajló lobbiháború, döntés csak a jövő héten születhet – értesült az Origo. A lap forrásai szerint a Szép-kártyás érdekcsoportok állnak a háttérben.
Index.hu, 2013. november 6. szerda, 18:45
Fotó: Napi.hu

Nehéz lehet az utalvánnyal szembeni fordulatot a kormánynak megmagyaráznia, hiszen csak tavaly vezették be, és eddig nagy sikerként könyvelték el működését. Ráadásul, mint az Origo szerint a megtartás mellett érvelő miniszterek fogalmaznak, Erzsébet-utalvány nélkül "a munkahelyi étkezés biztosítása helyett hülyeségekre is elszórhatnák a pénzt a dolgozók".

Most még sok alternatíva is az asztalon van: lehet, hogy készpénzesítik, lehet, hogy a Szép-kártyához terelik át, de az is lehet, hogy megtartják az Erzsébet-utalványos juttatást.

A sajtóban már több helyen megjelent, hogy a kormány az Erzsébet-utalvány megszüntetésén vagy gyökeres átalakításán gondolkodik. Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) és számos más érdek-képviseleti szervezet például közleményben tiltakozott a felvetés ellen, szerintük munkahelyek szűnnének meg, és a kiskereskedelmi forgalom is csökkenne.

Az Erzsébet-utalvány jelenleg a legnépszerűbb cafeteriaelem. Nyolcezer forintig adható kedvezményesen, és idén már nemcsak hideg-, hanem melegélelmiszerre is válthatók. Idén nagyjából a teljes kiskereskedelmi forgalom 1-2 százalékát tették ki az Erzsébet-utalványban történő fizetések.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2013.11.07 08:46

Ráférne megint egy grazi terápia.
Ők vezették be a 27%-os áfát,tranzakciós illetéket meg ezt is.
Most meg harcolnak ellene. Skizofrénia tünetei?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csoda-szar-vas, 2013.11.07 08:19

Én jobban örülnék, ha Erzsébet kivezetné Orbánt!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html