Orbán megnevezte a legfontosabb feladatokat

Öt feladatot nevezett meg Orbán Viktor a szombati kötcsei találkozón, amely szerinte az elkövetkező időszakban a polgári jobboldal előtt áll; közte az új alkotmányt, amelyet 2011 tavaszán mindenképp el kell fogadni.
NAPI, 2010. szeptember 4. szombat, 20:05
Fotó:

A hagyományos kötcsei találkozón, a jobboldali értelmiségi holdudvar tagjainak nem nyilvános összejövetelén a miniszterelnök a nemzeti kormányzásról tartott előadást, amelyről - a radio.hu beszámolója szerint - a www.orbanviktor.hu honlap közölt tudósítást.

Eszerint Orbán Viktor öt konkrét feladatról beszélt. Ezek: az önkormányzati választás, amelynek nem ígéretekről, hanem a valóságról kell szólnia; a jövő évi költségvetés, amelynél fontos, hogy valós számokra épüljön; az új Széchenyi-terv, amely lehetőséget ad azoknak, akik eddig nem kaptak esélyt; az új alkotmány, amelyet 2011 tavaszán el kell fogadni, valamint Magyarország európai uniós elnöksége.

A kormányfő szerint Magyarországon 2010-ben lezárult az utópiák évszázada. Az utolsó utópisztikus baloldali hatalompolitikai kísérlet is megbukott, ami nem volt más, mint a baloldali modernizáció utópiája - fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök úgy látja, utópiák helyett valóságra épülő politikát kell érvényre juttatni.

A kormányfő aláhúzta, a nemzeti egység egy szövetség sikere, ugyanis a polgári középosztály szövetséget kötött a bizonytalan helyzetű, szegényebben élő társadalmi rétegekkel. Ez a szövetség adja alapját a mostani kormányzásnak. „Az a feladatunk, hogy ezt a szövetséget megvédjük a Gyurcsány-korszak ipari méretű illúzió-termelésével szemben" - mondta Orbán Viktor.

A polgári jobboldal feladata, hogy fenntartsa a szövetséget a polgári középosztály és a bizonytalanabb helyzetű társadalmi rétegek között, hogy teljesen átépítse a gazdasági rendszert, és hogy kivezesse az országot az adósságcsapdából. Hozzátette: ehhez az szükséges, hogy a gazdaságpolitika középpontjában a munka, a munkahelyteremtés álljon, és az, hogy sikerüljön tíz év alatt egymillió új munkahelyet létrehozni. Csak a munka ad ugyanis reményt a felemelkedésre, és minél többen dolgoznak, annál sikeresebb lesz a gazdaság" - tette hozzá a miniszterelnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bogar511, 2010.09.05 16:07

Kedves Iván! már karácsony lenne? Ugye értjük egymást!
Bogár
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

sirásó, 2010.09.05 13:00

export az valóban segítene, főként ha nyereséges és nemcsak azért utazik az áru, hogy a nyereség máshol realizálodjon!
ehhez azonban versenyképesnek kellene lennie a terméknek! vagy a világon csak mi tudjuk készíteni, vagy mi vagyunk a legolcsóbbak!
sajnos saját börömön éreztem, hogy az utóbbi nem megy a hatalmas sarcok miatt, a volt fönököm megszüntette a termelést, szinte mindenkit elküldött, eladta a gápeit romániába, és elkezdett importálni, csak szezonban dolgozik és nem fáj a feje amikor nincs megrendelés, miből fizesse a dolgozókat, a közterheket, stb.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.09.05 09:05

Viktorkám !!!
EXPORT EXPORT EXPORT. EXPORT !!!!!
NINCS VEVŐ = NINCS MUNKA !!!
Most kivételesen próbáljuk meg a dolgot ennyire egyszerüen felfogni. 1+1= 2.
Arra szavaztunk, hogy hagyjátok abba a dumálást és tegyétek rendbe a gazdaságot, ezért kaptál 2/3.ot , jó lenne már látni valami konkrét dolgot is a politikai rizsázáson kivül...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html