Orbán Simicskáról: az élet majd megoldja

Orbán Viktor a Blikk kérdésére válaszolt a Simicska Lajoshoz fűződő viszonyáról.
Napi.hu, 2014. december 10. szerda, 08:12
Fotó: MTI/EPA

Arra a kérdésre, hogy elindul-e Simicska Veszprémben, a miniszterelnök az alábbit válaszolta: Van egy székely mondás: iszik-e a hal vizet? Azt mondja az öreg székely, azt nem tudom, hogy iszik-e, de hogy módja van rá, az biztos. Az indulásra is ezt tudom mondani. Módja van rá - olvasható a Blikk.hu-n.

Arról pedig, hogy vannak-e súrlódások, így beszélt: "A politika világa nem egy zárt rendszer, itt folyamatosan változik minden, és mindig vannak viták. Volt az utóbbi időszakban két olyan súlyos döntése a kormánynak, amely sértette üzleti csoportok érdekeit. A reklámadó és a földalapú támogatások rendszerének átalakítása, aminek következtében a nagybirtokkal rendelkező vállalkozók eddig megszokott előnyét korlátoztuk. Ezekkel kapcsolatban üzletemberek, köztük az említett úr is, kifejtették az ellenvéleményüket. A kormány ennek ellenére ezeket a döntéseket meghozta. Soha nem szabad összekeverni a személyes viszonyokat az ország érdekeivel. Ami az ország érdeke, azt akkor is meg kell tenni, ha az egyébként hozzánk közel álló embereket sért."

Amikor azt kérdezték tőle, hogy menthető-e még a barátság, akkor annyit mondott, hogy "az élet majd megoldja".

Orbánt az úgynevezett urizálásról is kérdezték: "Ez egy plebejus párt, de én nem akarom ebből a kormányzásból kirekeszteni azokat a fiatalokat, akik jómódú családból származnak. Az urizálás az, amikor valaki magamutogató. Ezek az emberek nem azok." Kósa útjáról pedig: "Ha el akarsz jutni Új-Zélandra, ami gyerekkori vágyad volt, és 16 év debreceni polgármesterség után megteheted, akkor tedd, de állj bele. Állj bele, és védd meg. Én nem vagyok híve az álszenteskedésnek."

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

karamiki, 2014.12.10 11:22

A maffiaháborút ilyen ékesszólással is meg lehet magyarázni. Láthatjuk, hogy ki mit iszik és mit prédikál.
A hal vízben úszkál és módja van vizet inni. Aki közpénzben úszkál, annak módja van azt zsákmányolni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mettor, 2014.12.10 08:55

"Ez egy plebejus párt, de én nem akarom ebből a kormányzásból kirekeszteni azokat a fiatalokat, akik jómódú családból származnak. Az urizálás az, amikor valaki magamutogató. Ezek az emberek nem azok." Kósa útjáról pedig: "Ha el akarsz jutni Új-Zélandra, ami gyerekkori vágyad volt, és 16 év debreceni polgármesterség után megteheted, akkor tedd, de állj bele. Állj bele, és védd meg. Én nem vagyok híve az álszenteskedésnek."MI LENNE AKKOR HA NEM PLEBEJUS PÁRT LENNE!!!A JÓ MÓDúSÁGOT PEDIG EGY VAGYONOSODÁSIVAL TISZTÁZNI LEHETNE!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html