Orbán szerint nagyot fog nézni Európa és a világ

Ha a visegrádi négyek (V4) nem fogtak volna össze, akkor még mindig akadálytalanul áramlanának százezrek Európa felé, tovább rontva ezzel a kontinens népeinek biztonságos életét - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Varsóban, a visegrádi országok soros elnökségének ünnepélyes átadásán. Magyarország Lengyelországtól veszi át, és júliustól 2018 júniusáig tölti majd be a V4-csoport (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) elnöki tisztségét.
Szász Péter, 2017. június 19. hétfő, 19:01
Fotó: Napi.hu

Orbán Viktor a Királyi Várban tartott ünnepségen köszönetet mondott jelen lévő V4-es miniszterelnöktársainak a határvédelemben Magyarországnak nyújtott segítségért."Nekünk négyünknek az elmúlt két évben nemcsak Magyarországot, hanem Európa déli határait is sikerült megvédeni" - jelentette ki, hozzátéve: a V4-ek támogatása miatt tudta, hogy Magyarország nem marad egyedül, amikor határai megvédésének jogáért küzd.

Sem a gazdasági számokat, sem a biztonságot, sem a kulturális életet, sem pedig a demokrácia minőségét nézve nincs semmi szégyenkeznivalója Közép-Európának. Az Európai Unió nagyot nyert azzal, hogy felvette tagjai közé a közép-európai államokat, és "sokat is várhat még a jövőben ettől a régiótól".

Az, hogy Európában ma "együttműködés-deficit" van, és hiányzik a cselekvés egysége, felértékeli a visegrádi országokat - fogalmazott, életerős, közös célokkal rendelkező, cselekvőképes országokból álló régióként jellemezve Közép-Európát.

Orbán Viktor köszönetét fejezte ki Beata Szydlo lengyel miniszterelnöknek országa V4-elnökségéért, amelyet rendkívül sikeresnek minősített, és szerinte méltó befejezése lesz, amikor néhány nap múlva az új francia elnökkel, Emmanuel Macronnal találkoznak majd a négyek.

A július 1-jén kezdődő magyar V4-elnökségről a miniszterelnök azt mondta: a magyarokat Közép-Európában értik meg a leginkább, a térségben vannak a kontinensnek azok a rejtett gazdasági és kulturális tartalékai, amelyek

"ha egyszer megmozdulnak, akkor nagyot fog nézni majd Európa és a világ".

Miniszterelnöktársaitól azt kérte, hogy a gazdasági együttműködés bátorítása, a diplomáciai kapcsolatok építése és a négy ország tekintélyének növelése mellett fektessenek hangsúlyt a fiatal nemzedékekre, hozzanak létre ösztöndíjakat, szervezzenek gyakornoki programokat. "Tegyük lehetővé a fiatal nemzedék számára is, hogy átélhesse azt, amit mi közép-európaiságnak nevezünk!" - szorgalmazta Orbán Viktor, aki szerint Közép-Európa tartósan is Európa leggyorsabban fejlődő régiója maradhat. "A magyar elnökség egy évét ennek a célnak fogjuk alárendelni".

Címplapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.06.21 17:49

Orbán "rejtett tartalékai" köszönik, jól vannak, szaporodnak mint a nyulak, és maradnak továbbra is rejtve a munkaerőpiac elől... Jó sok segílyt kapnak, már az ebéd (meg a reggeli, meg a vacsora), tankönyv stb. is ingyen "jár" nekik, sosem éltek ilyen jól a f..rkukból, négyévente egyszer elmennek a szintén ingyenélő nyuggerekkel együtt a Fideszre szavazni, ezzel mindkét kitartott réteg letudta a dolgát újabb 4 évre...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix2, 2017.06.21 17:24

@a nagy hohoohooo:
Inkább horgászni mentél volna...
Lett volna valami hasznod.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

a nagy hohoohooo, 2017.06.20 21:26

@Winter: Csak a mélységes ostobaságodat és tudatlanságodat teszed ki itt a kirakatba minden nap.
Hahaa...Ilyen böszmeséget ország még nem csinált..
Brüsszel nem fogadja el a magyar adósság számait.
Az Eurostat jelentése Magyarország esetében külön megjegyzést biggyesztetett a szövegbe:

"Az Eurostat továbbra is fenntartással kezeli a Magyarország által közölt adatok minőségét."

A szervezetnek két komoly kifogása is van.
https://444.hu/2016/10/21/brusszel-nem-fogadja-el-a-magyar-adossag-szamait
Csak trükkel csökkent az államadósság?
https://mno.hu/gazdasag/csak-trukkel-csokkent-az-allamadossag-1368115


Csak nem azzal gyanúsítják a mi Drága Miniszterelnök Urunkat és Excellenciás Barátait, hogy valaha is hazudtak???
"Az eljárás Matolcsy György
jegybankelnök és a magyar kormány szerint rendben van, mert a
jegybank alapítványai csak a másodlagos piacról (tehát nem
közvetlenül a magyar államtól) veszik a papírokat."

Akkor kis vulgárközgazdaságtan: A jegybank egyik feladata a forint stabilitásának a biztosítása. Ezt úgy teheti meg a legegyszerűbben, hogyha elkezd hirtelen elmozdulni az árfolyam, akkor valutát ad el. Egy esetleges spekulációs támadás elleni védelem része az, hogy a jegybank mindenféle valutát tart magánál, amit bármikor fölhasználhat ilyen célokra. Ha azonban ebből állampapírt vesz, akkor ha elszáll a forint árfolyama és kinyitják a széfet, hogy valutát adjanak el, de csak állampapírt találnak benne, akkor vége a játéknak, mert az a forinttal együtt értéktelenedik el, ráadásul sokkal lassabban adható el, mint a valuta, ami jóformán percek alatt forintra váltható. Egy ilyen helyzetben semmi sem marad, ami megállítaná a forint összeomlását.

Tehát hót kapa mindegy, hogy honnan vette a jegybank az állampapírokat, maga az jelenti a veszélyt, hogy egyáltalán tart belőle. Ezért tilos az ilyesmi az EU -ban.
Fel-há-bo-rí-tó feltételezés!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

a nagy hohoohooo, 2017.06.20 21:16

@kman: Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni.
Egyszer szeretnék látni egy ilyen "ÍKÚvitézt", ahogy spontán, egy
utcai kérdésre elmagyarázza, hogy mi az a bolsevik vs kommunista és mit képvisel pl a
gazdaság és társadalompolitikájuk, szerintem lövésük nem lenne - csak ezt hallotta, és ettől beképzeli ,hogy akkor ő már valaki... azt hiszem ezt minden bolsi kikérné magának, már mint a Fidesszel való összehasonlitást. Egyáltalán, aki ilyen előszeretettel bolsizik, tudja mit jelentett ez a szó eredetileg és kik voltak a bolsevikek? /Egy kis történelem/menny szerezz diplomát te idióta..
Elképzelhető, hogy kommunistákból valóban a legalja jutott nekünk, hiszen annak idején sajnos,mint Orbán Viktor gimnáziumi KISZ titkár,az apuci Orbán Győző a kőbánya párttitkára,az anyuka Sipos Erzsike néni pártbizottsági munkatárs aki tanítónői hivatását adta fel ,hogy fiacskáját a kis Viktort protekcióval a jogi egyetemre bedugja.
De szép társaság az őt,őket körülvevő ,a hatalomba pátyolgató érdek áruló MSZMP tagok is ,mint Pozsgay Imre ,Szűrös Mátyás,Pintér Sándor,Matolcsy György ,Boros Péter,...és így sorban,de még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy miközben sok százezer kommunista család őszintén hitt a dolgozók ügyéért harcoló szocializmusban, addig ezek karrierista nyikhajként ? a többi rendszerváltó banditához hasonlóan ? csak kapaszkodóként, eszközként használták a Kádár- rendszert.
A tragédia az, hogy míg a hithű kommunisták nem tagadták meg múltjukat,addig ezek az árulók gyűlölettől fröcsögő hangnemben gyalázzák egykori sorstársait, elvtársaikat. Illetve nem. Az elvtársait nem. Ahhoz ugyanis elvek kellenének, viszont szó szerint az a legalja, gerinctelen és elvtelen senkik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2017.06.20 18:39

http://www.penzriport.hu/letoltes/Magyar_allamadossag_keletkezese_1973_1989.pdf

http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/kotvenypiac/elhitted_hogy_mar_nem_vagyunk_a_kulfoldre_utalva_pedig_ez_csak_mese.6.230237.html

Egy kis tanmese gyerekeknek. Azt gondolom, hogyha ránéztek Orbán arcára, akkor világosan láthatjátok, mi az igazság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html