Orbánt a közbeszerzésekről kérdezték

Európa legszigorúbb közbeszerzési szabályozásának nevezte a magyar közbeszerzési törvényt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában.
MTI, 2015. december 7. hétfő, 14:36
Fotó: Napi.hu

Magyarországon a közbeszerzések nyilvánosak, a cégek tulajdonosait fel kell tárni, mindenki láthatja, ki indult és ki nyert a közbeszerzéseken - hangsúlyozta a kormányfő az LMP-s Schiffer András kérdésére. Hozzátette: a mostani szabályozási rendszer betartható és életszerű, mert azt mondja ki, hogy az ember azokért tartozik felelősséggel, akikkel egy háztartásban él.

Volner János arról kérdezte a kormányfőt, miért az ő környezetéből kerülnek ki azok, akik jövedelmező állami és önkormányzati megbízásokat kapnak. Orbán Viktor a jobbikos politikus szavait vádaskodásként értékelte és konkrét ügyek, jogsértések, visszaélések esetén az állam felhatalmazott szerveihez irányította Volner Jánost. Leszögezte: nem foglalkozik üzleti ügyekkel, a kormányon pedig azt lehet számonkérni, hogy a magyar emberek érdekeinek megfelelő döntést hozzon.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK