Örülhet az LMP - Megvan a mandátum

Biztosan megvan az LMP európai parlamenti mandátuma a külképviseleti szavazatok szerda késő délutáni megszámlálása alapján - értesült az MTI.
MTI, 2014. május 28. szerda, 19:07
Fotó: Napi.hu

Az MTI úgy tudja, a szakértők által becsült szükséges "húsz-egynéhány" érvényes szavazatnál jóval több voksot kapott a párt a külképviseleteken, így egy képviselője mandátumhoz juthat az Európai Parlamentben. Az MTI úgy tudja, hogy a külképviseleteken leadott több mint hatezer szavazat közül 500-nál is több érvényes szavazat érkezett az LMP-re, így biztosan az 5 százalékos bejutási küszöb fölött marad.

A számlálás megkezdésekor Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője szakértői becslésekre hivatkozva azt mondta, "húsz-egynéhány" érvényes voks kell az LMP-nek ahhoz, hogy az 5 százalékos bejutási küszöb fölött maradjon, és így képviselőjelöltje mandátumot kapjon az Európai Parlamentben.

Az iroda vezetője közölte azt is, hogy a vasárnapi magyarországi EP-választás hivatalos végeredményét a Nemzeti Választási Bizottság állapítja majd meg várhatóan péntek délután, a végeredmény ellen még három napig lehet jogorvoslattal fordulni a Kúriához.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

666ORDOG666, 2014.05.28 19:15

Gratulálunk!
A magyar demokrácia fényes diadalt aratott!
Az LMP meg kifejezetten kaszált.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html