Örülnek Kínában a magyar döntésnek

A letelepedési kötvények kínai közvetítője, a Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) üdvözli a Letelepedési Magyar Államkötvény Program kormány által végrehajtott módosításait, miszerint az egyes országok állampolgárai kizárólag az adott országra hivatalos engedéllyel rendelkező vállalatnál jelentkezhetnek a programra - közölte a cég hétfőn az MTI-vel.
MTI, 2014. december 29. hétfő, 18:25
Fotó: Reuters

A módosítás továbbá megerősítette a HSSDF kizárólagos közvetítői jogát a Kínai Népköztársaság és Vietnám területén, ugyanakkor - 2015. január 1-i hatállyal - 250 ezerről 300 ezer euróra emelte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által a program keretében kibocsátott letelepedési kötvények névértékét.

A közlemény idézi Lian Wangot, a HSSDF vezérigazgatóját, akinek meggyőződése, hogy a HSSDF az előírt kötvényvásárlási érték emelkedése ellenére továbbra is képes lesz élénk érdeklődést generálni a program iránt a kínai befektetők körében.

A vezérigazgató úgy véli, hogy a magyar program még az új áron is rendkívül versenyképes lesz, Magyarország a pihenési és befektetési szándékkal ide látogató kínai állampolgárok kedvelt célországává vált, ami jelentős járulékos előnyöket kínál Magyarország nemzeti márkája és Kínával ápolt kereskedelmi kapcsolatai szempontjából.

Az ÁKK a program indulása óta ez év végéig összesen 2213 letelepedési államkötvényt értékesített, ebből a HSSDF 1924 letelepedési államkötvényt adott el Kínában. Csak 2014-ben az ÁKK által értékesített 1783 kötvényből a HSSDF 1509 kötvényt értékesített kínai állampolgárok számára - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unorrtodox, 2014.12.29 23:24

..jó hír...pörög az offshore állampolgárság biznisz...jönnek a baráti kelet kicsi sárga oligarchái...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html