Orvoselvándorlás: reagált a Szent Imre Kórház

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház vezetése közleményben reagált az intézményről szerdán megjelent sajtóhírekre. A kórház tájékoztatása szerint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon 20 orvos státusz van, ebből jelenleg 5 nincs betöltve.
Inforádió, 2015. december 2. szerda, 17:32
Fotó: Napi.hu

Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályt vezető főorvos 2015. november 1-én távozott kikérés alapján, áthelyezéssel. Erre a pozícióra pályázatot írtak ki, amelynek beadási határideje december 11-én jár le. Terveik szerint 2016. január 1-től már új osztályvezető főorvos irányítja a munkát az osztályon - közölte Bálint András, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház szakmai területért felelős orvosigazgató-helyettese.

Az osztályt az átmeneti időszakban megbízott osztályvezető irányítja. Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon 20 orvos státusz van, az osztályról november hónapban hat orvos távozott, ketten áthelyezéssel, négyen felmondással. Jelenleg 15 szakorvos végzi el a szükséges feladatokat, beleértve az ügyeleti időszakban történő munkavégzést is.

Az aneszteziológus szakorvosok jövedelme egyébként jellemző módon magasabb a kórházi orvosok átlagjövedelménél. A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban az elmúlt három évben kétszer volt béremelés, legutóbb idén ősszel, amikor az osztály orvosainak havi átlagjövedelem bruttó 878.000 forintról 980.000 forintra emelkedett.

A Szent Imre Kórházban november hónapban sem maradtak el műtétek, a várólisták átlagos hossza sem nőtt. A kórház várólistái egyébként fővárosi összehasonlításban a legrövidebbek közé tartoznak. Az orvosigazgató-helyettes arra is emlékeztet, hogy a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Budapest legjobb kórházai közé tartozik orvosszakmailag, és gazdaságilag is stabil intézmény, ahol a betegek legmagasabb szinvonalú ellátásán dolgoznak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MongolZ, 2015.12.03 14:28

Hihető történet.
878-ról 980-ra emelték, igen. Csak nem nekik.
Nem kell a fidesz-féle félremagyarázás, szar az a kórház, szar az új vezetés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

joekiss, 2015.12.03 13:49

Szeretem az ilyen nyilatkozatokat. Minden rendben megy, mintha mi sem történt volna. Ezek szerint 15 orvossal ugyanúgy működnek tovább, mint 20-szal, zajlanak a műtétek, a várólista nem lett hosszabb. Akkor kérdés, hogy miért van 20 státusz az osztályon? Ezek szerint eddig pazarló volt a rendszer, feleslegesen fizettek 5 orvosnak?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2015.12.02 20:58

CT re is "kimerült" a keret vagyis ott ál a gép és az orvos nem csinálnak semmit, a betegeket meg a Diagnoscan kft hez küldik ahol "már" 1,3X os TB szorzóval vizsgáltatják le a beteget vagyis 30% al drágábban...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html