Oszkó szerint jó felé keresgél az Orbán-kormány

Oszkó Péter volt pénzügyminiszter úgy véli, jól teszi a kormány, hogy a tartós költségvetési egyensúlyt kiadáscsökkentésekkel akarja elérni.
NAPI, 2011. május 19. csütörtök, 09:57
Fotó:

Oszkó Pérter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere fenntartja, hogy az elmúlt évben kis korrekcióval tartani lehetett volna az költségvetési deficitet, az Orbán-kormány adócsökkentési intézkedései azonban jelentős bevételkiesést okoztak, emiatt kellett nagy kiigazítást végrehajtani - derül ki abból az interjúból, amit Oszkó a Magyar Nemzetnek adott. Arra a kérdésre, miszerint ha már a magánnyugdíj-pénztári rendszer felszámolásával és a különadókkal sem értett egyet, akkor mi az, amit jónak tart a mostani kormány gazdaságpolitikájában, két elemet említett.

Az egyik az, hogy az ország irányítói hosszabb távon a költségvetési kiadások visszavételével, megtakarításokkal akarják biztosítani a büdzsé egyensúlyát. A másik, hogy végre elkezdtek foglalkozni a húsz éve halogatott problémák megoldásával - kérdés persze hogyan hajtják végre az intézkedéseket.

Oszkót arról is faggatták, hogy szép dolog-e adótanácsadással foglalkozni, miután az egyesek szerint egyet jelent a törvényesített adóelkerüléssel. A válaszból kiderült, hogy ez a mesterség abban segít a cégeknek, hogy felesleges adókockázat  vállalása nélkül értelmezzék a törvényeket. A volt pénzügyminiszter megjegyezte azt is, hogy akkor hozott a kormány az offshore adózási technikákat korlátozó szabályokat, amikor ő vezette a pénzügyi tárcát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Jhony, 2011.05.20 23:06

@levai jozsef: Mindig bírom amikor ez megszólal!
"az is tetszik,hogy oszko szerint jo lepes a kiadascsokkentessel egyensulyba hozni a gazdasagot.szerintem is."
Miközben a szövegben az áll:
"kis korrekcióval tartani lehetett volna az költségvetési deficitet, az Orbán-kormány adócsökkentési intézkedései azonban jelentős bevételkiesést okoztak, emiatt kellett nagy kiigazítást végrehajtani "

Ez az én értelmezésemben (de szerintem mindenkiében)azt jelenti
hogyaz a 600 milliárdocska hiány amit a 16%-os adókulcs bevezetése okozott
amivel "mindenki" jól jár, na az hiányzik!!!
Amit a felső néhány tízezer és a saját zsebükben hagytak azt kell most
elvenni a nyugdíjasoktól,rokkantaktól,rendvédelmisektől,AZ OKTATÁSTÓL,
és NEM utolsósorban A MUNKÁBÓL ÉLŐKTŐL merthogy az adójóváírást is kivezetik szép lassan (ugye most felére van csökkenzve, majd teljesen megakrák szüntetni)

Azt mondom ha meghagyták volna a két kulcsos adórendszert és emellé teszik be a megszorításokat
akkor valóban spórol,megtakarít az állam.
de így csak egyik vödörből a másikba önti a pénzeket és sehol semmi többlet
A választás megvolt a kampányigéret 1 éves időszaka lejár 2012-adóemelés jön!

Azt mondják a vállalatok adminisztrációs terhei 3000 milliárd-ra rúgnak
Ezért kiszolgáltatják a dolgozókat a vállalatoknak hogy csökkentsék szegények terheit!
Fittyfene hazugság!Eddig mért voltak itt?? ha olyan sokat kellett fizetniük?
Megkapták ők a maguk adókedvezményeit!! meg ám , csak még most is követelnének mert nem szerwetnek adót fizetni!
Ne legyetek naivak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.05.20 18:48

@levai jozsef:
http://oszkopeter.blog.vg.hu/

no kb. ennyire dicséri,,, mintha a Magyar Nemzet ujágirója dicsérte volna meg Oszkó Péter nevében a kormányunkat...

megjegyezném a Spanyoloknál meg kb. 20% a munkanélküliség, minden nemzet másképpen csoportosítja a valamiért nem dolgozóit..

A gond nem azzal van, hogy felülvizsgáljuk a nayugdijat,rokkantnyugdijakat még azzal sem, hogy csökkentjük a munkanélküli járulékokat... a gond azzal van hogy túl gyorsan túl sok embert lökünk ki a munkaerőpiacra, miközben munka az nincs, az építóipar teljesen halott az ingatlanpiaci káosz miatt stb... stb... a lényeg, hogy nem világos, hogy miből és hogyan fognak ezek az emberek MEGÉLNI !!! Ebbe a problémakörbe ne ködösítsünk bele az Mszp val, meg a Gyurcsánnyal mert nem ez a történet lényege...

Az megint más kérdés, hogy jó ha Bajnaira meg Oszkóra odafigyel a Fidesz
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

levai jozsef, 2011.05.20 18:12

@megalodon: pedig oszko a bajnaid haverja.megis dicseri a kormanyt?
mar en is leitam,hogy a fidesz husz eve halogatott lepeseket vett napirendre es veghez is fogja vinni a reformokat.
az is tetszik,hogy oszko szerint jo lepes a kiadascsokkentessel egyensulyba hozni a gazdasagot.szerintem is.
az orszag lakossaganak 8%-a rokkantnyugdijas!a spanyoloknal csak 1-2%!!
ne nevettesd mar ki magadat,hogy ezen nem kell valtoztatni.
a legutobbi felmeresek szerint a fidesz nepszerusege meg mindig eleg lenne a 2/3-hoz.ez is bizonyitja,hogy az orszag elvarja toluk,hogy gyokeres valtoztatasokat vigyenek vegbe.
amig az mszp a nyugdijasok elleni durva tamadasokrol,meg mas ostobasagokrol beszel,nem is lesz veszelyben a fidesztobbseg.
egy uj generacio van felnovoben,akik atlatjak a reformok szuksegszerusseget.eleguk van a nyolc evig semmit fel nem mutato korrupt kioregedo gyurcsany es bajnai hivokbol.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2011.05.19 16:12

Hát nekem nagyon nem úgy tünt, hogy kifejezetten dicsérgetné a kormányt. Viszont az a normális ha kulturált politikusok - gazdasági szakemberek elmondják, hogy mi az ami jó és mi az ami rossz, nem pedig ellenségnek nézik a másik felet és májtépéssel meg lejáratással foglalkoznak
( erre nincs is vevő manapság, unják már a választók a Gyurcsány Orbán féle valóvilágos kiszavazó showt )-

Viszont jó lenne ha az újságirók különbséget tennének a saját véleményük és Oszkó Péter véleménye között és nem tennének úgy mintha ezt oszkó mondta volna !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html