Oszkó Pérter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere fenntartja, hogy az elmúlt évben kis korrekcióval tartani lehetett volna az költségvetési deficitet, az Orbán-kormány adócsökkentési intézkedései azonban jelentős bevételkiesést okoztak, emiatt kellett nagy kiigazítást végrehajtani - derül ki abból az interjúból, amit Oszkó a Magyar Nemzetnek adott. Arra a kérdésre, miszerint ha már a magánnyugdíj-pénztári rendszer felszámolásával és a különadókkal sem értett egyet, akkor mi az, amit jónak tart a mostani kormány gazdaságpolitikájában, két elemet említett.

Az egyik az, hogy az ország irányítói hosszabb távon a költségvetési kiadások visszavételével, megtakarításokkal akarják biztosítani a büdzsé egyensúlyát. A másik, hogy végre elkezdtek foglalkozni a húsz éve halogatott problémák megoldásával - kérdés persze hogyan hajtják végre az intézkedéseket.

Oszkót arról is faggatták, hogy szép dolog-e adótanácsadással foglalkozni, miután az egyesek szerint egyet jelent a törvényesített adóelkerüléssel. A válaszból kiderült, hogy ez a mesterség abban segít a cégeknek, hogy felesleges adókockázat  vállalása nélkül értelmezzék a törvényeket. A volt pénzügyminiszter megjegyezte azt is, hogy akkor hozott a kormány az offshore adózási technikákat korlátozó szabályokat, amikor ő vezette a pénzügyi tárcát.