Segítséget kaphatnak a bajba jutott ózdiak

A kormány segíti a munkanélkülivé váló ózdiak elhelyezkedését - közölte az innovációs és technológiai miniszter a városban, miután Riz Gábor fideszes képviselő társaságában önkormányzati vezetőkkel és az ABB cég vezetőivel egyeztetett.
Rácz Gergő, 2020. február 14. péntek, 19:17
Fotó: MTI Fotó

A főként elektromos kismegszakítókat, áram-védőkapcsolókat és túláramvédelmi megszakítókat gyártó ABB a héten jelentette be, hogy az év végén bezárja ózdi gyárát, ami mintegy 1200 munkahelyet érint - írja az MTI.

A cél az, hogy a társaság munkavállalói mielőbb új állást találjanak, ezért a tárca prioritásként kezeli az ózdiak ügyét - mondta Palkovics László.

Az ABB arról tájékoztatta, hogy nem azért hozta meg döntését, mert nem volt elégedett az ózdiak munkájával, hanem azért, mert a termék "kifutott".

A legoptimálisabb az lenne, ha a gyár egyben maradna, befektetők érkeznének, erre pedig van remény, a munkavállalók képzettek. "Készek vagyunk, hogy ehhez támogatást nyújtsunk".

Már nagyon sok vállalat jelentkezett a térségből, hogy az elbocsátandó, képzett dolgozókat alkalmaznák, a tárca ehhez is támogatást ad.

Az ABB kedden a piaci kereslet csökkenésével indokolta az ózdi gyár bezárását, amely 2018-ban került a tulajdonába a GE Industrial Solutions felvásárlásának részeként.

Az üzem 2020 végén áll le véglegesen. A megmaradó néhány gyártósort az ABB más üzemeibe telepítik át. A döntés nem befolyásolja az ABB egyéb magyarországi befektetéseit.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Fricibacsi3, 2020.02.15 16:45

Szerintem Janiczák már intézkedi.
Szárazon kúrja s@ggbe az ABB-t
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Mekelekke, 2020.02.15 14:21

"Segítséget kaphatnak a bajba jutott ózdiak" A kormány közli velük, hogy egy éven belül mára a harmadik gyárat telepítik Tatabányára, oda, ahol már két éve sem volt elérhető munkaerő.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html