Újabb kemény üzenetet kaptak az önkormányzatok

Kétévnyi iparűzési adó elengedésére és a többi önkormányzati hatáskörbe tartozó adónem befagyasztására tesz javaslatot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) – mondta a Magyar Nemzetnek Parragh László elnök.
Domokos László, 2020. november 17. kedd, 08:30
Fotó: Napi.hu

A mikro-, kis- és középvállalkozói (kkv) szektorban az iparűzési adó teljes elengedésére tesz javaslatot az MKIK 2020-ra és 2021-re, ágazattól és árbevételtől függetlenül - jelentette ki Parragh László elnök a napilapnak.

Ezzel egyértelművé téve az MKIK korábbi javaslatát: nem az adónem felfüggesztését, hanem a kötelezettség teljes elengedését javasolják a kormánynak. A 2020-ban már befizetett feltöltési kötelezettségekre is vonatkozik a javaslat, így ezek "lelakhatóvá" válnának a jövőben, mivel nem társul majd hozzájuk adófizetési kötelezettség.

Javasoljuk emellett a kormánynak a további, önkormányzati hatáskörbe tartozó adónemek mértékének befagyasztását, ide tartozik - egyebek mellett - az ingatlanadó, az idegenforgalmi adó, az építményadó, valamint a kommunális adó.

A javaslat célja, hogy az önkormányzatok az iparűzési adóból származó bevételkiesését ne az egyéb adónemek emelésével pótolják, ezzel is garantálva, hogy valóban mérséklődjenek a kkv-k terhei. Egyúttal összhangban van azzal a kormányzati céllal, hogy a kkv-kat átmenetileg tehermentesítsük ebben a válsághelyzetben, amennyire csak lehetséges - indokolt Parragh László.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sorathul, 2020.11.17 09:40

@narancsragacs:
Régóta zajlik az önkormányzatok kivéreztetése. De jobban hangzik a KKV-k segítése szlogen.
Így majd a kormány dönt melyik önkormányzatot "segíti meg", ha szükség lesz rá.
A többiek meg majd leváltják a vezetőket, mert "nem csinálnak semmit".
Vidéken amúgy is leváltják szinte azonnal azokat, akik megpróbálnak csinálni valamit vagy netán számonkéri a beosztottakat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.11.17 09:03

Ti pedig fizessétek vissza 5 évre a tagdíjakat mert semmit nem csináltatok csak jól éltetek belőle !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html