Pénzt kaphat az OTP az EBRD-től

Az EBRD piaci feltételek mellett 200 millió euró alárendelt kölcsöntőkét nyújt az OTP Banknak, további 20 millió eurót pedig OTP-sajátrészvények vásárlására fordít. Az alárendelt kölcsöntőke lehívásához hat hónap áll rendelkezésre.
Deák Bálint, 2009. július 10. péntek, 08:29
Fotó:

Az EBRD-től származó tőkejuttatás segítséget nyújt az OTP Banknak, hogy mérsékelje a recesszió hatását és erősítse piaci pozícióját a jelenlegi, kihívásokkal teli környezetben Magyarországon, továbbá a régió azon országaiban, ahol leányvállalatai révén jelen van.

A mostani, a régió egyik meghatározó bankjával kötött hitelmegállapodással az EBRD mintegy demonstrálja a reálgazdaság számára nyújtott támogatását. Ez a tranzakció tovább erősíti az OTP Bank kapitalizációját és hozzájárul Magyarország és a régió bankszektora iránti bizalom szintjének emeléséhez" - tudatta a BÉT honlapján megjelentetett közleményben Reiniger Péter, az EBRD Üzleti Csoportjának igazgatója.

Az EBRD-befektetés része az EBRD, a Világbank Csoport és az Európai Befektetési Bank (EIB) közös felajánlásának, amely több mint 24,5 milliárd eurót biztosít támogatás formájában a régió bankszektorának, illetve ezen keresztül a globális válság által érintett vállalatok, üzleti területek hitelezésére.

Ezzel a megállapodással az OTP erősítheti hitelezési aktivitását Magyarországon és a bankcsoport egészében, miközben az EBRD demonstrálja a régió iránti
elkötelezettségét" - közölte Urbán László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Az EBRD már eddig is az OTP Bank intézményi befektetői közé tartozott, és a jelenlegi
akvizícióval 2 százalékra növeli részesedését. A magyarországi tevékenységének kezdete óta az EBRD 2,5 milliárd euró fölötti összeget invesztált több mint 100 projekten keresztül az infrastruktúra területén, továbbá a vállalati, az energia- és a pénzügyi szektorban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Veczelin, 2009.07.10 08:59

Köszönjük EBRD!
Dörzsölhetik a szemeiket az OTP sírásói, mega a szakadékba zuhanásának vészmadarai!
Ukrajnában is rendeződni látszik a válságkezelés, ahol az OTP leányvállalatáért aggódtunk. Most ott is rendeződni látszik a gazdasági környezet! Most mit írnak a minősítők?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Veczelin, 2009.07.10 08:57

Dörzsölhetik a szemüket az OTP sírásói, meg az őket szolgáló vészmadarai.
Köszönjük EBRD!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html