Puklus Péter lett az év borásza a tokaji borvidéken

Puklus Pétert, a Tokaj Kereskedőház Zrt. főborászát választották a tokaj-hegyaljai borvidéken az év borászának.
MTI-Eco, 2011. május 23. hétfő, 15:04
Fotó:

A 37 éves szakember az elmúlt hétvégén, a XVI. Tokaji Borvidéki Borverseny zárórendezvényén kapta meg a rangos titulust - közölte Marcinkó Ferenc, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke.

A Tokaji Borvidék bortermelője címre a hegyközségek állíthattak jelölteket, 88 szakember többsége szavazott Puklus Péterre, így ő lett az év borásza a történelmi borvidéken.

Marcinkó Ferenc, aki a Tokaj Kereskedőház Zrt. termelési igazgatója is elmondta, Puklus Péter 2009-ben került a társasághoz főborásznak, azóta a kereskedőháznál készült borok közül 27 mérkőzött meg rangos nemzetközi és hazai versenyeken és jelentős sikereket értek el. Ezek közül az egyik legjelentősebb elismerést néhány hete, a világ egyik legjelentősebb borversenyén, a franciaországi Bordeaux-ban vehették át.

A fiatal borász a gödöllői Agrártudományi Egyetemen diplomázott, dolgozott Balatonbogláron, a Törley Pezsgő Pincészetnél, vezette a Hungarovin Rt. szekszárdi üzemét, majd a Garamvári Szőlőbirtok balatonlellei gazdaságának termelési igazgatója lett.

HOZZÁSZÓLÁSOK