Rabszolgatörvény: újabb magyar város intett be a kormánynak

Az országban ötödikként Ajka város önkormányzata is elutasította a rabszolgatörvénynek nevezett, évi 400 óra túlórát is lehetővé tevő jogszabályt - értesült a 24.hu.
K. Kiss Gergely, 2019. január 17. csütörtök, 19:37
Fotó: Getty Images

A város képviselő-testületében kisebbségben vannak a kormánypártiak, így történhetett meg, hogy a parlamentben a kormányoldal által áterőltetett rabszolgatörvény ellen az ajkai képviselőtestület - a szocialista többség miatt - tiltakozott. Család- és munkavállaló-ellenessége, és az egészségre gyakorolt káros hatása miatt utasították el annak alkalmazását.

Ajkán egyébként most szombaton, 19-én az Ajkai Alumíniumipari Szakszervezet félpályás útlezárást szervez egyebek mellett a rabszolgatörvény ellen - olvasható a portálon. (Az országban sok településen lesz demonstráció, de van, ahol 18-án tartják.)

A demonstrációval a szakszervezet és a hozzájuk csatlakozók a túlóra törvény (rabszolgatörvény) ellen kívánnak tiltakozni, valamint felemelik a szavukat a kafetéria megadóztatása, a lakástakarék pénztárak szétverése és a közigazgatási bíróságok felállítása ellen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2019.01.17 19:49

"újabb magyar város intett be a kormánynak"
Az idióta libsik totál megzakkantak már... :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html