Vasárnap folytatódnak a tüntetések

A szerdán indult tüntetési hullám - amelynek kiváltója a rabszolgatörvény néven elhíresült módosítás elfogadása volt - kitart, az ellenzéki erők vasárnapra is szerveznek rendezvényt. A törvény életbe lépésének megakadályozása érdekében "hosszú távú polgári ellenállásról" egyeztet az ellenzék, a szakszervezetek és az eddigi tüntetések szervezői - közölte Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője.
Domokos Erika, 2018. december 15. szombat, 18:33
Fotó: Napi.hu

A boldog karácsonyt, miniszterelnök úr! elnevezésű eseményt a Facebookon szervezik, vasárnap 15 órára a Hősök terére. Erre időzítve a Momentum is meghirdette gyülekezőjét a Hősök tere közelébe: 14.30-tól várják a tiltakozókat a Fidesz-székház elé a Lendvay utca 28-hoz - írta az Index.

A Hősök terén várható nagyobb szabású tüntetéshez csatlakozik a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ), amely szombaton a túlóratörvény miatti tiltakozó levelét adta át Áder Jánosnak címezve a Sándor-palotában.

Az MSZP választmánya felhatalmazta helyi szervezeteit és politikusait, hogy az ország bármely pontján részt vegyenek a Munka törvénykönyvének módosítása ellen szervezet demonstrációkon és segítsék a szakszervezeteket. A párt ezt azzal indokolja, hogy az ellenállás minden formáját igénybe kell venni - írta az MTI.

Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke egy szombati sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a kormány elvette a munkavállalóktól a cafeteriát, aztán eltörölte a lakástakarék-pénztárak állami támogatását. A Munka törvénykönyvnek módosításával, a "rabszolgatörvénnyel" pedig évi négyszáz túlórára szeretné kötelezni az embereket, úgy, hogy "három év múlva talán megkapják a fizetésüket" - tette hozzá a pártvezető.

Hosszú távú polgári ellenállásról egyeztetnek

A Párbeszéd képviselője, Tordai Bence szombaton bejelentette: a "rabszolgatörvény" életbe lépésének megakadályozása érdekében karácsonyig kitartó országos demonstrációkról és "hosszú távú polgári ellenállásról" egyeztet az ellenzék, a szakszervezetek és az eddigi tüntetések szervezői - írta az MTI.

Botka bojkottra szólít fel a túlóratörvénnyel szemben

Botka László szegedi polgármester közleményben jelentette be, hogy Szeged nem alkalmazza a túlóratörvényt, valamint bojkottra hívja a munkáltatókat és az önkormányzatokat a rabszolgatörvénnyel szemben. Botka úgy véli, hogy a Fidesz a Munka törvénykönyve módosításával embertelen helyzetbe hozta a magyar munkavállalókat, ezért azonnali és határozott lépéseket kell tenni. A polgármester ezért határozatot terjeszt be a helyi közgyűlés elé, mely megtiltja a rabszolgatörvény alkalmazását az önkormányzat cégeinél. A szegedi rendelet 14 önkormányzati tulajdonú vállalatra vonatkozik, amelyeknek összesen 2000-nél is több munkavállalója van - írta az Index.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2018.12.19 10:43

@europeer: ja, persze, én ismétellek téged :D :D:D
Jaj de jót röhögtem rajtad félkegyelmű :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2018.12.18 21:27

O1G diktátot sajtója ugyanaz mint a komcsiké volt, köztörvényes bűnözők a tüntetők. Ez is a mocskos diktatúra ismérve. Az Origó nevű patkányszaros portál az egyik ékköve a fideszes kloáka médiának.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba7272, 2018.12.18 20:23

Vasárnap folytatja a baloldali csürhe vezetőivel a "tüntetést". Ez nem tüntetés, lassan már köztörvényes bűnözés, amit a baloldali képviselők felbujtásra ösztönöznek. Fél világ röhög a vezetőiken, amit az MTVA székházának padlóján fetrengve művelnek. Nagyon humánusak voltak a biztonsági őrök, amikor csak asszisztáltak a baloldali képviselők színészi mutatványaihoz.
Ki kellett volna vágni őket a székházból, mint a macskát sz@rni!!! Az utcán is lehet fetrengeni, csak ott a kutyát nem fogja érdekelni, hogy a pocsolyában fetrengenek a baloldali képviselő elvtársak! :)))))))))))))))))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.12.18 17:37

@terabit:
szóbizsu
Kaptál egy újabb szót, amivel plagizálhatsz, magadtól nincs annyi a gyalázatos fejedben, hogy ilyeneket alkoss. Csak lopni tudsz és virítani mások eredményével.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.12.18 17:32

@terabit: "Ugye megbeszéltük már, hogy valamiféle autizmus vagy mentális képességek hiánya okán korlátozott a szókincsed? "
---
Nem beszéltük meg én írtam rólad. Nincs más írásod itt csak a mocskolódás ugyanazokkal obszcén szavakkal. fideszes tompikák klubjában élsz, akik nem szókinccsel, csak betanított szóbizsuval rendelkeznek.
Ezeket kiválogatták valami elmegyógyból, és beidomították a mocskolódásra.
A jelek szerint a fidesznél a 6 eleminél magasabb bizonyítvány kizáró ok.
----------------------------
Rád nem dolgozod, te nemzeti here, mert adócsaló vagy. Abból élsz, hogy mások adót fizetnek, és neked abból jut ingyenebéd. Na, rád és az ilyen hazug aljanépe herékre valóban nem dolgozom.
--------
Ezért küzdesz teljes erőbedobással, hogy holnap is tudj enni.
Én meg azért válaszolgatok itt neked advent idején, mert az az egyik ajándékom karácsony előtt, hogy szaporíthatod kretén kommenjeid számát.
Biztos komment darabra kapod a babgulyást buktával.
Én meg veszem a lapot, nehogy éhenpusztulj. :DDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html