Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A boldog karácsonyt, miniszterelnök úr! elnevezésű eseményt a Facebookon szervezik, vasárnap 15 órára a Hősök terére. Erre időzítve a Momentum is meghirdette gyülekezőjét a Hősök tere közelébe: 14.30-tól várják a tiltakozókat a Fidesz-székház elé a Lendvay utca 28-hoz - írta az Index.

A Hősök terén várható nagyobb szabású tüntetéshez csatlakozik a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ), amely szombaton a túlóratörvény miatti tiltakozó levelét adta át Áder Jánosnak címezve a Sándor-palotában.

Az MSZP választmánya felhatalmazta helyi szervezeteit és politikusait, hogy az ország bármely pontján részt vegyenek a Munka törvénykönyvének módosítása ellen szervezet demonstrációkon és segítsék a szakszervezeteket. A párt ezt azzal indokolja, hogy az ellenállás minden formáját igénybe kell venni - írta az MTI.

Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke egy szombati sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a kormány elvette a munkavállalóktól a cafeteriát, aztán eltörölte a lakástakarék-pénztárak állami támogatását. A Munka törvénykönyvnek módosításával, a "rabszolgatörvénnyel" pedig évi négyszáz túlórára szeretné kötelezni az embereket, úgy, hogy "három év múlva talán megkapják a fizetésüket" - tette hozzá a pártvezető.

Hosszú távú polgári ellenállásról egyeztetnek

A Párbeszéd képviselője, Tordai Bence szombaton bejelentette: a "rabszolgatörvény" életbe lépésének megakadályozása érdekében karácsonyig kitartó országos demonstrációkról és "hosszú távú polgári ellenállásról" egyeztet az ellenzék, a szakszervezetek és az eddigi tüntetések szervezői - írta az MTI.

Botka bojkottra szólít fel a túlóratörvénnyel szemben

Botka László szegedi polgármester közleményben jelentette be, hogy Szeged nem alkalmazza a túlóratörvényt, valamint bojkottra hívja a munkáltatókat és az önkormányzatokat a rabszolgatörvénnyel szemben. Botka úgy véli, hogy a Fidesz a Munka törvénykönyve módosításával embertelen helyzetbe hozta a magyar munkavállalókat, ezért azonnali és határozott lépéseket kell tenni. A polgármester ezért határozatot terjeszt be a helyi közgyűlés elé, mely megtiltja a rabszolgatörvény alkalmazását az önkormányzat cégeinél. A szegedi rendelet 14 önkormányzati tulajdonú vállalatra vonatkozik, amelyeknek összesen 2000-nél is több munkavállalója van - írta az Index.