A közszférában teljesítménytől függő, kiszámítható előrejutást ígér az életpályamodell bevezetése, nem csupán a közalkalmazottak aktív idejében, hanem még a nyugdíjon túl is, ám az érintettek elsősorban fizetésemelést reméltek a modellek bevezetésétől - írja a Népszabadság. A rendvédelmi szerveknél tavaly nyáron került először több a borítékba, de nem a beharangozott 30 százalékkal, hanem kevesebbel.

Az átlagos béremelés komoly aránytalanságokat takar - derül ki egy szakszervezeti vezető szavaiból.  A helyi kapitányságoknak kevesebb jutott, miközben a Terrorelhárítási Központnál és a Készenléti Rendőrségnél bevezetett pótlékok miatt nőtt a különbség a rendőrök bérezésében. Több mint tízezer közalkalmazottat és munkavállalót először kifelejtettek az emelésből, amit szakszervezeti nyomásra utólag pótoltak.

Az állami kéz osztott és elvett

A pedagógusoknál két éve vezették be az életpályamodellt, ám az iskolák államosítása miatt sokan ennek ellenére rosszul jártak. Az önkormányzatok jobban megfizették tanáraikat, akik az összevonás nyomán búcsút mondhattak az élelmiszerjegyeknek és a jutalmaknak. Az érezhető béremelés mellé a munkaterhelés szintén érezhető növelése társult és a 150 ezer magyar pedagógus havi bére még mindig nem éri el a bruttó 243 forintos nemzetgazdasági átlagot.

Az egészségügyi dolgozók, a dolgok jelen állása szerint nem számíthatnak életpályamodell bevezetésére. A kormány korábban ígért ilyesmit, azonban ezt visszavonta. Az indoklás szerint az ágazatban annyira különböző foglakoztatási jogviszonyok vannak, hogy nem lehet egységes modellt alkalmazni.