Kigyulladt egy bútorlapokat raktározó épület Csepelen csütörtök hajnalban, a lángokat nyolc vízsugárral fékezték meg a tűzoltók - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Csütörtök hajnalra befejeződött az oltása annak a miskolci raktárépületnek is, amelynek tetőszerkezete teljes terjedelmében lángolt csütörtökre virradó éjszaka - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.

Kisdi Máté elmondta, hogy a lángok egy mintegy ezer négyzetméter alapterületű épületben csaptak fel, a Budapest határában húzódó Fügefa utcában. A tüzet megfékezték, személyi sérülés nem történt - mondta a szóvivő.

Elszenesedett holttestet találtak a tűzoltók a hajnali csepeli raktártűz oltásának utómunkálatai során - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Kisdi Máté elmondta, a holttest annyira összeégett, hogy még azt sem tudják megállapítani, férfié vagy nőé.

Az 1600 négyzetméteres miskolci raktárban pedig virág-nagykereskedés működött, amelynek a teljes tetőszerkezete megsemmisült a tűzben. A tűzoltók kilenc vízsugárral fékezték meg a lángokat.