Raportra hívták be Matolcsyt

Rendkívüli ülést tart jövő hét pénteken a Parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága. Egyetlen napirendi pont szerepel az ülésen: Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter meghallgatása a 2012-es költségvetés ügyében.
portfolio.hu, 2012. január 12. csütörtök, 13:21
Fotó: Napi.hu

A költségvetési bizottság jövő pénteken reggel 10-kor rendkívüli ülést tart. A képviselők egyetlen napirendi pontot fognak tárgyalni a javaslat szerint: "Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter meghallgatása Magyarország államháztartásának és a 2012. évi költségvetés helyzetének értékelése tárgyában".

Az ügy előzménye, hogy múlt héten Nyikos László jobbikos képviselő, a költségvetési bizottság elnöke bejelentette: "indokoltnak és időszerűnek tartja az államháztartásért felelős miniszter meghallgatását a többi között arról, hogy tarthatók lesznek-e a 2012. évi központi költségvetés fő előirányzatai, szükségessé válik-e pótköltségvetés készítése". Az ellenzéki képviselő ezt azok után kezdeményezte, hogy múlt héten új történelmi mélyponton járt a forint, egekben volt a csődkockázat. "A bizottság élni kíván a pénzügyi kormányzat tevékenységét ellenőrző jogával, ezért a minisztertől tájékoztatást fog kérni többek között arról, hogy tarthatók lesznek-e a 2012. évi központi költségvetés fő előirányzatai, szükségessé válik-e pótköltségvetés készítése" - zárult a költségvetési bizottság elnökének közleménye.


HOZZÁSZÓLÁSOK