Rejtélyes dokumentumot vizsgál a vízügyi tárca

Kivizsgálja a Szlovákiába küldött, Bősről szóló munkaanyag tartalmát és kiküldésének szabályosságát is a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a tárca egyben hangsúlyozza, hogy a munkaanyag nem hivatalos javaslat, azt sem a miniszter, sem az államtitkár nem ismerte.
MTI-Eco, 2010. március 6. szombat, 13:45
Fotó:

A minisztérium szombaton reagált a Népszabadság hírére, miszerint Magyarország váratlanul - és az egyezkedésre egy korábbi kétoldalú megállapodásban rögzített határidő lejárta után - olyan vízpótlási javaslattal fordult Szlovákiához, amely a Szigetköz problémáját nem az Öreg-Duna vízmennyiségének növelésével, hanem mobil fenékgátakkal oldaná meg.

A napilap szerint a magyarországi szakmai és társadalmi egyeztetés nélkül átadott megvalósíthatósági tanulmány miatt a hazai zöldek közös tiltakozó fellépésre készülnek.

A minisztérium szombati közleményében hangsúlyozza: a Szlovákiába kiküldött anyagot sem a tárcát vezető miniszter, sem az államtitkár nem ismerte. A miniszteri értekezlet nem tárgyalta az anyagot, de az még nincs is olyan stádiumban, hogy ez szükséges lett volna.

Az anyag nem minősül hivatalos javaslatnak, az csupán a stratégiai vizsgálat irányító testületének munkaközi anyaga, mely hat különböző változatot is tartalmaz a Szigetköz vízpótlásának megoldására - teszik hozzá.

Hétfőn mind az anyag kiküldésének szabályosságát, mind annak tartalmát kivizsgálja a minisztérium, ennek eredményét pedig két héten belül nyilvánosságra hozzák. Amennyiben a szükséges társadalmi egyeztetés elmaradt, a tárca azt meg fogja tartani - fűzik hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Buxa, 2010.03.06 19:53

Társadalmi tiltakozás ide, vagy oda, a nagymarosi vízlépcső megépítését a következő kormány(ok) energiagazdálkodási érvekkel operálva (nagyon helyesen) meg fogják valósítani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szub.jektiv, 2010.03.06 16:01

Itt már mindenki vezetett minisztériumot.
Nyilvánosházat még nem, mert akkor ezeket a hibákat nem követnék el!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html