Rekordot döntött a Liszt Ferenc reptér

Idén az első öt hónapban rekordszámú, 3,1 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc repülőtéren, ez több mint 13 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának utasforgalmát - olvasható a repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) honlapján.
MTI-Eco, 2011. június 16. csütörtök, 12:49
Fotó:

Májusban több mint 776.000 utast kezelt a Budapest Airport. A repülőtér történetében ez volt eddig a legforgalmasabb május, 2010 májusához képest pedig 8,3 százalékkal nőtt az utasforgalom.

Az utasforgalom folyamatos növekedése bizonyíték arra, hogy a repülőtér járathálózata az üzleti és a szabadidős utazók számára egyaránt vonzó - idézi a közlemény Kam Jandut, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatóját.

A növekedéshez néhány nagy hagyományos légitársaság, a diszkont szegmens és a légiáru fuvarozók kimagasló teljesítménye is hozzájárult, csakúgy, mint a Qatar Airways, az American Airlines és a jet2.com új járatai. A BA előrejelzései szerint ez a tendencia a következő néhány hónapban folytatódni fog, mivel 2011 nyarára a légitársaságok több résidő-igényt nyújtottak be a repülőtéren, mint korábban bármikor.

"A téli menetrendi időszakkal kapcsolatos első jelzések is bíztatóak, mi pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy a közép-kelet-európai régió legjobb repülőterévé váljunk" - fűzte hozzá Kam Jandu.

A közlemény kitér arra is, hogy a 2A és 2B terminálokat összekötő SkyCourt terminálépület közelmúltbeli megnyitása jelentősen, évi 8,5 millió utasra növelheti a 2. terminál kapacitását. Az üzemeltető további fejlesztéseket tervez, amelyek révén a repülőtér akár évente 20 millió utas fogadására is képes lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK