Óriási pénzt tettek zsebre a "fűtés- és áramdíjnullázó" csalók

Házi minierőmű telepítésének ígéretével közel 80 millió forint kárt okozott két szlovák csaló több mint száz károsultnak - írja az MTI a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése nyomán.
Szász Péter, 2020. december 16. szerda, 18:26
Fotó: Napi.hu / Szabó Zsuzsanna

A csalók egyikét elfogták, társa ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki.

A bűnözők 2015 és 2017 között fűtés- és áramdíjnullázó, "környezetbarát házi energiatermelő rendszer" bérleti lehetőségét kínálták a károsultaknak. Az ajánlat szerint a regisztrációs díjat befizetők ingatlanjaiba energetikai rendszert telepítenek, a többletenergia eladásából a bérlő jutalékban részesült volna. Az ígért "korszerűsítés" azonban sehol sem kezdődött meg, a csalók pedig a befizetett pénzzel, összesen 77 millió forinttal leléptek.

A budapesti nyomozók azonosították a gyanúsítottakat. Az eljárás során az is kiderült, hogy a csalók egyike 2014-ben - egy thaiföldi cég felhasználásával - kedvezményes repülőjegyek vásárlásának ígéretével követett el hasonló csalássorozatot. A férfi ellen csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, és a bíróság elrendelte a letartóztatását - közölte a rendőrség.

HOZZÁSZÓLÁSOK