Rengeteg hosszú hétvége jön! Itt vannak a részletek

Hét hosszú hétvége lesz jövőre – ez derül ki a nemzetgazdasági miniszter rendelet-tervezetéből, illetve a 2015-os naptárból.
Napi.hu, 2014. július 24. csütörtök, 14:32

A kormány nyilvánosságra hozta 2015-ös hosszú hétvégék listáját, amikor munkanapok tologatásával keletkeznek extra pihenőnapok. A péntekre vagy hétfőre eső ünnepnapokkal együtt összesen hét hosszú hétvégének örülhetnek a munkavállalók és az idegenforgalmi szolgáltatók, ugyanis ezen ünnepek jelentős forgalmat generálnak a wellness-szállodákban.

Rögtön az év második napja, január 2. péntek extra pihenőnap lesz, így az év egy négynapos hosszú víkenddel kezdődik. Cserébe a rendelettervezet szerint január 17-én pénteken dolgozni kell majd.

A húsvéti és a pünkösdi hétvége szokás szerint háromnapos ünnep lesz, majd május elseje is péntekre esik, így egy újabb háromnapos hétvégét nyernek a munkavállalók.

Augusztus 20-án kerül sor a következő munkanap-tologatásra: augusztus 21. péntek extra pihenőnappá alakul, így a nyár közepén is négynapos hosszú hétvégénk lesz. A 21-i pénteki munkanapot augusztus 8-án, szombaton kell majd ledolgozni a rendelettervezet szerint.

Október 23. szintén péntekre esik, így ez a hétvége is háromnapos lesz.

December 24. (csütörtök) szabadnap lesz - így a karácsonyi ünnepek négynaposra nyúlnak, cserébe viszont december 12. lesz a munkanap.

Március 15. és november 1. jövőre vasárnapra esik majd, így ezek nem gyarapítják az extra pihenőnapok sorát.

2016 is egy hosszú hétvégével indul majd, hiszen január 1. péntekre esik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nakivagyok, 2014.07.29 16:09

Gondolkodni s értelmesen dönteni?? Az itt kis honunkban a "felsők" nem igen dicsekedhetnek ily mérvű ész járással !!!!!!!!!!!!!@Tibi27:
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tibi27, 2014.07.29 09:31

És mikor jönnek rá, hogy ezeknek a ledolgozandó szombatoknak sok értelme nincsen, és egyszerűen meg lehetne adni szabadnapnak - akár az egyébként hétvégére eső ünnepnapok helyett, amiből jövőre is lesz 3? (Márc. 15, Nov 1 és Dec. 26.) Most épp kikompenzálná a kettő egymást... De biztos vagyok, hogy hosszú távon is kijönne a kompenzáció...

De hát ehhez gondolkozni kéne...
Meg értelmesen dönteni.

Persze tudom ez egyébként is tök jó, mert a munkanapos szombatokon zsinórban büntethetik a bamba külföldi turistákat, akik nem vesznek parkolójegyet - amit ugyebár ilyenkor kell... :( Tapasztaltam már ilyet!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html