Rétság tulajdonába került a volt laktanya

Egy forint jelképes vételárért Rétság tulajdonába került a nyugat-nógrádi város területén és közigazgatási határán lévő volt honvédségi ingatlan, mely az ország egyik legnagyobb laktanyája volt - közölte az MTI-vel a rétsági polgármester.
Molnár Csaba, 2001. november 8. csütörtök, 09:10
Fotó:

A laktanyából a város területére egy 544 helyiségből álló, 24 ezer négyzetmétert kitevő épületegyüttes jut, ezen túl a közigazgatási határ mentén további 39 épület helyezkedik el ötezer négyzetmétert meghaladó alapterülettel.
A laktanya állapota meglehetősen lehangoló: a belső közműhálózat mintha nem is volna, teljesen újjá kell építeni. Az épületek belső állapota jószerivel minősíthetetlen: megtették hatásukat a beázások, kitépték a vezetékeket a falból, leszakították, illetve összetörték a nyílászárókat. Annyi bizonyos, hogy az ingatlan teljes rekonstrukciója milliárdos nagyságrendű költséget igényel. A város költségvetése erre nem nyújt fedezetet, ezért befektetőket, hasznosítási partnereket keres.
Rétság nem akar újabb ipari parkot a volt laktanya területén - hangsúlyozta Gresina István. Kereskedelmi, szolgáltatási, sport célú alkalmazás azonban épp úgy szóba jöhet, mint informatikai, egészségügyi vagy akár idegenforgalmi hasznosítás. Nyilvánvalónak tűnik, hogy a legénységi objektumban lakásokat érdemes kialakítani.

HOZZÁSZÓLÁSOK