Rogán elárulta, meddig marad a Fidesz a Néppárt tagja

A Fidesznek addig éri meg az Európai Néppártban maradni, amíg az nem áll át teljes egészében a bevándorláspártiak oldalára - mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Dzindzisz Sztefan, 2019. március 17. vasárnap, 09:32
Fotó: AFP

A kormánypártnak addig kell a Néppárton belül harcolnia Európa megújításáért, amíg van esély arra, hogy annak segítségével olyan európai vezetőket választhatnak, akik képesek a bevándorlás megállítására, valamint a határok és a keresztény kultúra megvédésére. - vélte Rogán Antal, majd megjegyezte, úgy látja, most van lehetőség erre.

"A mi célunk végső soron Európa megújítása" - fogalmazott, majd hozzátette, az európai vezetés Jean-Claude Juncker irányításával kudarcot kudarcra halmozott az elmúlt öt évben. A két legnagyobb kudarcként említette, hogy a britek kiléptek az unióból, a "migránsok, a bevándorlók pedig tömegével bejöttek". A kormány március 15-én véget ért tájékoztatási kampányában azért mondták el, milyen titkos tervek lapulnak a brüsszeli fiókokban, mert attól tartanak, hogy ezeket a májusi EP-választás után elő fogják venni - tudósított az MTI.

"Így történt ez az elmúlt években is: a választók előtt nem beszéltek róla, ellenben egyszer csak törvények, intézkedések lettek belőle" - fogalmazott Rogán Antal. Példaként említette, hogy így jelent meg a kötelező kvóta is a napirenden. A miniszter rámutatott, azt szeretnék, ha nyílt vita folyna arról, Európa akar-e bevándorlókat.  A Néppártban ugyanis sokan úgy kalkulálnak, hogy a bevándorláspárti baloldal szavazatai nélkül Manfred Weber nem lehet az Európai Bizottság elnöke - fejtette ki. A tárcavezető szerint ezért sokszor azt érzik, hogy "nem feltétlenül az eredeti néppárti véleményeket tükrözik" az elhangzó mondatok, álláspontok. A Néppárt egy jelentős része például nem vall olyan bevándorláspárti nézeteket, mint néhány más tagja és az egész európai baloldal, a zöldek és a liberálisok.

Rogán Antal közölte azt is, a kabinet a következő hetekben a családvédelmi akciótervre koncentrál, azzal kapcsolatos hirdetéseket jelentet meg, és a kommunikációjában is az lesz a hangsúlyos. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a kormány elfelejtette volna, mit mondott az elmúlt hetekben, hiszen azt komolyan gondolta - jelentette ki. Egyúttal arra is felhívva a figyelmet, Orbán Viktor miniszterelnök is hangsúlyozta, hogy a politikai álláspontja változatlan.

A magyar kormányfő továbbra is azt javasolja, hogy a határvédelmi jogok kerüljenek vissza a nemzetállamokhoz az Európai Bizottságtól, a schengeni országok belügyminiszterei együtt döntsenek a migrációs és határvédelmi kérdésekben, az unió pedig a közös kasszából állja a tagállamok mindenkori határvédelmi költségeinek felét. Amíg ezeket a javaslatokat nem söprik le egyértelműen, addig a Fidesz a Néppárt keretein belül marad - mondta.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője meglepőnek nevezte, hogy Brüsszelnek fontosabbnak tűnik az "amerikai illetőségű Soros-egyetem ügye", mint az amerikai kormányzatnak, amely az elmúlt hetekben meggyőződhetett arról, hogy az intézmény működését nem gátolja semmi Budapesten. "Úgy tűnik, hogy Brüsszelben sokaknak Soros György egyeteme és Soros György érdeke fontosabb, mint az amerikai kormányzatnak" - fogalmazott, aláhúzva ugyanakkor azt is, hogy amennyiben van olyan megoldási javaslat, amihez a magyar törvényeket nem kell módosítani, és azokba bekapcsolódnak más kormányok is, akkor azokat szívesen tanulmányozzák.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2019.03.18 13:27

Ez mar csak arrol szol, hogy felkeszitik a szavazoikat, hogy kibas.szak oket, mint mint macskat sz.arni. Ezert vezeti a mediaagytroszt a kampanyt, veszteseget probalnak minimalizalni. Mert azert valljuk be, a fidesz nem eloszor kozmal oda az europai politikaban. Teret, kapcsolatokat es befolyast veszitenek. Ez magyaroszag szempontjabol is katasztrofa, a fidesz szempontjabol meg annal is rosszabb.

Ellenben a neppart ezzel uzen a magyar valasztoknak, hogy olyan csapatot kuldjenek az europai focimeccsre, akik focizni akarnak, nem olyat, amelyik amerkai focit jatszik. Innentol a magyar valasztokon van a felelosseg. Talan paran eszbekapnak a holdudvarban is, azert rendre vannak tavozok a fideszbol is, nagyon felhigult a fideszes ertelmiseg, 1000 helyen verzik a kormanyzat, az allamigazgatas es recsege ropog a NER. O1G
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Jakab.gipsz, 2019.03.17 19:15

Rogán Anti azzal a "letelepedési kötvény" üggyel többet ártott mint sem használt, számomra olyan "búcsú cédula" ügynek tűnt, a pénz nem minden. És nem igaz az a mondás, hogy "a pénznek nincs szaga". Hibának hiba de nem bűn.

Európai népeknek a szövetségesei vagyunk nem pedig a csicskásai, akinek pedig nem tetszik az európaiak keresztény identitása az ne akarjon európai lenni, azért mert Európa a kereszténység és a görög bölcselet nélkül nem létezhet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2019.03.17 16:17

@matura:
Tényleg, de azért a stróman sem éppen az angyalok megnevezése másképpen.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ptiszaii, 2019.03.17 15:07

Rogán mikor számol el a kötvénybiznisz offshore mutyival?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2019.03.17 14:20

@zana: Hogy lehet egy strómant hasonlítani a maffiavezérhez?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html