Miután a parlament befejezi rendes évi működését, rendkívüli bizottsági és plenáris ülést kellene összehívni ahhoz, hogy a kormány még idén leállíttassa a letelepedési államkötvények forgalmazását - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet. Ez azt jelenti, hogy Lázár János kancelláriaminiszter hiába jelentette ki többször, hogy idén lezárul a magyar államkötvényért letelepedési engedélyt kínáló lehetőség, ez nem teljesül.

Rogán Antal kabinetminiszter, a program kitalálója december elején már utalt arra, hogy csak jövőre szüntetik meg letelepedési államkötvényeket. Korábbi hírek szerint a papírokat forgalmazó egyik cég Kínában, friss információk szerint más közvetítők jövő áprilisban tartandó kazah és azeri expókon is kínálják a portékát az érdeklődőknek.

Mivel ezek a kötvények nem kedvezőek a kibocsátónak, a magyar államnak, a napilap szerint a program fenntartása azt mutatja, hogy a kormánypártok mindent megtesznek a papírok forgalmazásán busás hasznot elérő, nagyrészt offshore hátterű cégek működésének fenntartásáért. Ezek a vállalkozások eddig legkevesebb 92,5 milliárd forint bevételre tettek szert.