Rogán-Lázár: 1:0

Idén már szinte biztosan nem vezetik ki a piacról a letelepedési államkötvényeket, amelyek busás hasznot hoznak az értékesítésükkel foglalkozó cégeknek. Lázár János szerint pedig lett volna a kormány célja, míg Rogán Antal azt jelezte, hogy csak jövőre lehet szó a program leállításáról.
Napi.hu, 2016. december 13. kedd, 09:35
Fotó: Napi.hu

Miután a parlament befejezi rendes évi működését, rendkívüli bizottsági és plenáris ülést kellene összehívni ahhoz, hogy a kormány még idén leállíttassa a letelepedési államkötvények forgalmazását - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet. Ez azt jelenti, hogy Lázár János kancelláriaminiszter hiába jelentette ki többször, hogy idén lezárul a magyar államkötvényért letelepedési engedélyt kínáló lehetőség, ez nem teljesül.

Rogán Antal kabinetminiszter, a program kitalálója december elején már utalt arra, hogy csak jövőre szüntetik meg letelepedési államkötvényeket. Korábbi hírek szerint a papírokat forgalmazó egyik cég Kínában, friss információk szerint más közvetítők jövő áprilisban tartandó kazah és azeri expókon is kínálják a portékát az érdeklődőknek.

Mivel ezek a kötvények nem kedvezőek a kibocsátónak, a magyar államnak, a napilap szerint a program fenntartása azt mutatja, hogy a kormánypártok mindent megtesznek a papírok forgalmazásán busás hasznot elérő, nagyrészt offshore hátterű cégek működésének fenntartásáért. Ezek a vállalkozások eddig legkevesebb 92,5 milliárd forint bevételre tettek szert.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isaszegi, 2016.12.13 10:14

Nincs ezzel semmi baj.
Csak: adjatok! adjatok! adjatok!
Nekem is:
adjatok! adjatok! adjatok!

Hol lesz a végállomás? (Sz. Sz.)
Hol lesz a főtárgyaléás? (Isaszegi)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html