Rogán megkapta a saját minisztériumot

Önálló minisztériumként létrejön a Miniszterelnöki Kabinetiroda.
MTI, 2015. október 12. hétfő, 16:43
Fotó: Napi.hu

Az Országgyűlés döntése alapján önálló minisztériumként létrejön a Miniszterelnöki Kabinetiroda mint az általános politikai koordinációért felelős tárca. A parlament 110 igen szavazattal, 30 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el a kormányzati törvénymódosításokat, amelyeket Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kezdeményezett.

A harmadik Orbán-kormány tizedik tárcáját, a Miniszterelnöki Kabinetirodát a kormányfő kabinetfőnökeként, miniszteri rangban Rogán Antal, a Fidesz korábbi frakcióvezetője irányítja majd.

Lázár János kezdeményezése alapján az idei költségvetés módosítását is jóváhagyták a képviselők 111 igen szavazattal, 52 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett. Ez alapján a büdzsé kiegészül a Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezettel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszai, 2015.10.12 17:56

Göbelsnél és Rákosinál volt utoljára propaganda minisztérium.
25 milliárdból kampányolnak, és nem Fidesz pártpénzből.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tatami, 2015.10.12 16:55

Ahány haver, annyi minisztérium. Az olcsó állam elve immár a múlté?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html