Sok a panasz a Római-parton - bekeményít a Közterület-felügyelet

Több panasz érkezik az óbudai önkormányzathoz, hogy a tilalom ellenére sokan behajtanak autóval a Római-partra - írja a Facebookon Kiss László polgármester. A kerület több közterület-felügyelőt küld a területre.
Szász Péter, 2020. augusztus 16. vasárnap, 14:25
Fotó: Napi.hu

A Római-part védett övezet, bevezető útjain "mindkét irányból behajtani tilos kivéve engedéllyel" táblák vannak, amelyet sokan figyelmen kívül hagynak.

A szabály úgy szól, hogy a védett övezetbe járművel behajtani lakossági-, gazdálkodói-, városrendészeti behajtási hozzájárulással lehet, míg behajtani és ott várakozni lakossági-, gazdálkodói-, egészségügyi-, áruszállítási-, közhasznú áruszállítási-, szervízszolgáltatási-, eseti-, sportszervezeti- és városrendészeti behajtási-várakozási hozzájárulással lehet - hívja fel a figyelmet a Közterület-felügyelet.

  • lakossági behajtási hozzájárulást,
  • lakossági behajtási-várakozási hozzájárulást,
  • gazdálkodói behajtási-várakozási hozzájárulást,
  • egészségügyi behajtási-várakozási hozzájárulást és
  • városrendészeti behajtási-várakozási hozzájárulást

a Közterület-felügyelet ad ki. Egyéb esetben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az illetékes.

Engedély nélkül a következő járművek, illetve személyek hajthatnak be:

  • a köztisztasági és közegészségügyi feladat vagy postai gyűjtő- és kézbesítő szolgálat ellátására szolgáló járművel, ha ez a feladat ellátása érdekében elkerülhetetlen.
  • közforgalmú közlekedés keretében végzett, menetrendszerinti, helyi személyszállító autóbusz és az ezek közlekedtetéséhez szükséges kiszolgáló jármű.
  • időtartam korlátozás nélkül várakozhat mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító személy) járműve, amennyiben úti célja a védett övezet területén van vagy csak a védett övezeten keresztül közelíthető meg, ha a mozgásában korlátozott személy eredeti és érvényes parkolási igazolványát a gépjármű első szélvédője mögött úgy helyezték el, hogy előlapja az érvényesség és a jogosultság ellenőrzése céljából teljes egészében látható
  • megkülönböztető fény- és hangjelzéssel jogszerűen felszerelt jármű.

Természetesen gyalog és kerékpárral is be lehet hajtani, de nem tilos állati erővel vont járművel sem a területre lépni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sancho12, 2020.08.17 09:35

@DrNemoda: Nyugi eddig sem lehetett behajtani,csak leszarták.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

DrNemoda, 2020.08.17 09:12

Mondom, nemsokára lovon közlekeünk itt is, a Ngykörúton is, vagy kifleé az Üllőin .....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html