Rosszabbul élünk, mint egy éve

Az ország gazdasági helyzetének megítélése rendkívül kedvezőtlen, ugyanis 84 százalék tartja azt többé-kevésbé rossznak, és tízből három válaszadó egyenesen nagyon rossznak ítéli. A válaszadók csaknem négyötöde szerint romlott családja anyagi helyzete az utóbbi egy évben - derül ki a Gallup jelentéséből.
NAPI Online, 2006. december 4. hétfő, 10:18
Fotó:

Az ország jelenlegi gazdasági helyzetét nagyon rossznak 29 százalék tartja, de a meglehetősen rossz minősítést is 54 százaléknyian választották. Nem volt olyan válaszadó, aki a mai helyzetben úgy válaszolt volna, hogy az ország gazdasági helyzete nagyon jó volna. A kérdezettek közel háromnegyede úgy érzékeli hogy ez a rendkívül kedvezőtlen gazdasági helyzet mostanában csak tovább romlik (73 százalék), a magyarok ötöde ezzel szemben úgy érzékeli, hogy a dolgok inkább javulnak (19 százalék).

A magyarok több mint háromnegyede számára jelent a Gyurcsány-csomag érzékelhető elvonást: 77 százalék úgy látja, hogy a családja anyagi helyzete, megélhetési lehetőségei rosszabbak az egy évvel ezelőttinél. A kilátásokat tekintve különösen rövidtávon szembeszökő a pesszimizmus: a kérdezettek 60 százaléka a családja számára további romlást érzékel a következő egy év során.

A kormányzati intézkedések hosszabb távú hatásait tekintve sem optimisták a magyarok, bár a kérdezettek körülbelül negyede mérsékelt javulást, és további 3 százalék pedig látványos pozitív változást remél a családja anyagi helyzetében. Ezzel szemben tízből három kérdezett szerint négy év múlva még rosszabb lesz a helyzet, és egy másik negyedük szerint pedig épp olyan rossz lesz mint most.

HOZZÁSZÓLÁSOK