Rövidesen megkezdődhet az új Duna-híd építése

Egy-másfél éven belül megindulhat a mohácsi Duna-híd kivitelezése. Az átkelő az M9-es sztráda része lesz.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 24. csütörtök, 10:26
Fotó: MTI Fotó

Jövő év első felében lezárulhat a mohácsi Duna-híd tervezése, így a kiviteli közbeszerzés sikeres lezárultát követően, és minden szükséges feltétel teljesülése esetén akár másfél-két éven belül megkezdődhet a létesítmény kivitelezése - jelentette be az MTI szerint  Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón, a Duna-parti városban.

A híd a Dunát Mohácsnál keresztező és az ország nyugati, déli és keleti részén végigfutó M9-es autópálya-hálózat részét része lesz, és úgy építik meg, hogy négysávos közlekedésre is alkalmas legyen.

Palkovics László beszámolt arról, hogy a létesítmény 1,3 milliárd forintból zajló előkészítése már folyik, ennek eredményeként rendelkezésre áll már a híd engedélyezési terve, hamarosan pedig a jogerős környezetvédelmi és építési engedélye is meglesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.09.24 16:38

Ha az únijó nem figyel akkor Orbánék még építenek egy hidat hosszában is a Dunán EU-s pénzből.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Temerdek, 2020.09.24 12:19

Ezt én nem értem. Az M9 Duna-hídja már régen elkészült Szekszárdnál
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html