Sárga csekkel fizet? - Varga Mihály szerint nem sokáig

Csütörtök délelőtt harmadik alkalommal ülésezett a Nemzeti Versenyképességi Tanács, melyet követően Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke, a tanács két tagja tartott sajtótájékoztatót. A miniszter tájékoztatása szerint ezúttal a digitalizációról tárgyalt a testület és három javaslat merült fel.
Papp Zsolt, 2017. április 20. csütörtök, 10:50
Fotó: Napi.hu

A digitalizációval foglalkozott a tanács a harmadik ülésen. Három konkrét javaslat fogalmazódott meg Varga Mihály Nemzetgazdasági miniszter szerint  - írja a Portfolio.

  • A készpénzforgalom csökkentése érdekében a bankszámlák területén egy szociális alapszámla bevezetését vetette fel.
  • A közműszolgáltatásokra vonatkozóan: elektromos fizetések felé tereljék a lakosságot a túlzott sárga csekk használat helyett.
  • Hogyan lehet a vállalkozások számára is lehetővé tenni, hogy a NAV készítse a bevallásokat - ezt a kérdést is tárgyalták.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ablakzsiraf, 2017.04.20 12:42

@bitpork: nyilván nem lehet teljesen visszaszorítani, de törekedni lehet rá, mert a túl nagy mennyiségű készpénz fenntartása is drága, a csekkes fizetés meg szintén elég drága tud lenni a kibocsátónak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bitpork, 2017.04.20 11:38

Soha, de soha nem lehet és nem fogják kiirtani a készpénz forgalmat. Még Dániában is van kp, ahol még a koldus is POS terminállal koldul. Felesleges erőlködés ami drágábbá tesz mindent.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html