Schmitt Pál visszatérhet

Jelzésértékűnek tartják a magyarországi kremlinológusok, hogy Schmitt Pál korábbi köztársasági és MOB-elnök az utóbbi szervezet múlt heti rendkívüli közgyűlésén kiült az elnökségbe. Van rá sansz, hogy visszatér a magyar olimpiai mozgalom élére. Ezt a kormány sem ellenezné.
Komócsin Sándor, 2017. május 2. kedd, 10:04
Fotó: Napi.hu

Schmitt Pál fontolgatja, hogy indul a Magyar Olimpia Bizottság (MOB) elnöki tisztségéért, amit a kormány sem ellenez - írja a Népszava. Schmitt 1989 és 2010 között már ellátta ezt a tisztséget, ám államfővé választása miatt le kellett mondania róla.

Indulásukat hárman jelentették be: a jelenlegi elnök, Borkai Zsolt, a volt főtitkár, Szabó Bence és Kulcsár Krisztián, a Nemzetközi Vívó Szövetség technikai igazgatója. Az előbbi kettővel az a gond, hogy a MOB az irányításuk alatt felbukfencezett: a sporttörvény év elején életbe lépett módosítása szerint már csupán a téli és a nyári olimpiával kapcsolatos feladatai maradtak meg, a magyar sport szakmai és gazdasági felügyeletét átadta a kormánynak.

Kulcsár Svájcban él, nem tudni, mire lenne képes a MOB élén. Schmitt szeretne visszatérni a szervezet élére, amire akkor lenne esélye, ha a szervezet közgyűlésén a résztvevők több mint fele jelölné. Jelzés értékű, hogy a MOB múlt heti rendkívüli közgyűlésén kiült az elnökségbe. A napilap úgy tudja, csak akkor indul, ha tutinak látja megválasztását.

HOZZÁSZÓLÁSOK