Sertés: félmilliárdos helyesbítés

Kézirathibának feltüntetett jogszabályi helyesbítéssel félmilliárd forintot vett ki a sertéstartók zsebéből az FVM - vélik a gazdák.
NAPI Online, 2003. február 27. csütörtök, 08:32
Fotó:

Szerintük a miniszter nem tartotta be ígéretét, ezért a parasztszövetség most a kormányfőhöz fordul. A tárca vezetője cáfolja a vádakat - írja Világgazdaság.

Mintegy félmilliárd forintos állami támogatástól fosztotta meg a sertéstartókat az FVM azzal, hogy a megjelenés után két héttel helyesbítette saját dotációs rendeletét - állítják a gazdálkodók.

A tárca februártól az idén értékesített állatokra egyedenként 3 ezer forintos támogatást hirdetett meg, amelyet már a január elseje utáni "első állatátvétel napjától" igénybe lehetett volna venni. A visszamenőlegességet biztosító januári dátumot azonban az FVM a napokban - összhangban a rendelet hatálybalépési dátumával - februárra változtatta. Így az elmúlt hónapban eladott hízók után állami támogatás nem jár.

A tárca szakértői szerint a korrekciót pusztán az indokolta, hogy az eredeti jogszabályban elírás, vagyis kézirathiba történt.

HOZZÁSZÓLÁSOK