Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. adatai szerint november hónapban 24,2 milliárd forinttal növekedett a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok állománya. Az infláción alapuló kamatozású Prémium Magyar Államkötvények 24,4 milliárd, a pénzpiaci kamatokon alapuló Bónusz Magyar Államkötvények 3 milliárd, valamint az inflációt 3 százalék kamatprémiummal követő Babakötvények állománya 0,6 milliárd forinttal emelkedett a hónapban. Az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek, továbbá a Kincstári Takarékjegy Plusz együttes mennyisége 0,5 milliárd forinttal növekedett. A Kamatozó Kincstárjegyek állományában 4,2 milliárd forintos, a Féléves Kincstárjegy összes mennyisége esetén pedig 0,2 milliárd forintos csökkenést könyvelhetett el az adósságkezelő.

Idén november végére 689,5 milliárd forint összegben nőtt a lakossági állampapír-állomány. A növekményből a Kamatozó Kincstárjegyekre 108,4 milliárd, a Féléves Kincstárjegyekre 7,3 milliárd, a Prémium és a Bónusz Magyar Államkötvényekre 548,7 milliárd, a Kincstári Takarékjegyekre és a Kincstári Takarékjegy Pluszra együttesen 18,1 milliárd forint jut. A Babakötvény állomány-változása 7,1 milliárd forintot ért el a vizsgált időszakban.

A tizenegyedik hónap végére a kifejezetten lakosságnak értékesített állampapírok teljes állománya 2378,1 milliárd forintra emelkedett. A teljes mennyiségből a Kamatozó Kincstárjegyek 1096,5 milliárd, a Féléves Kincstárjegy 28,6 milliárd, a Kincstári Takarékjegyek és a Kincstári Takarékjegy Plusz együttes mennyisége 352,8 milliárd, a Prémium és a Bónusz Magyar Államkötvények együttes állománya 891,6 milliárd, valamint a Babakötvény teljes állománya 8,6 milliárd forintot tett ki.

A Prémium Euró Magyar Államkötvény állománya 2508 millió euró volt november végén.